90-річна бабуся з Росії сама собі зробила операцію, не дочекавшись лікарів через COVID

18:52, 23 ноября 2021
Пенсіонерка «не змогла отримати своєчасну допомогу» через ситуацію з коронавірусом та вирішила спробувати зробити собі операцію сама, щоб полегшити біль.
90-річна бабуся з Росії сама собі зробила операцію, не дочекавшись лікарів через COVID
Джерело фото: healthday.in.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Виборзі Ленінградської області жінка похилого віку з онкологічним захворюванням не змогла отримати необхідну медичну допомогу через коронавірус та зробила собі операцію сама, повідомила співробітниця швидкої допомоги. Влада розпочала перевірку, повідомляє «ВВС Україна».

Як написала на своїй сторінці співробітниця швидкої допомоги, пенсіонерка, яка пережила війну та блокаду, захворіла на онкологію, яка дала ускладнення у вигляді асциту. Це скупчення рідини в черевній порожнині.

Як стверджує автор посту, пенсіонерка «не змогла отримати своєчасну допомогу» через ситуацію з коронавірусом та вирішила спробувати зробити собі операцію сама, щоб полегшити біль.

«Бабця сама собі проводить хірургічне втручання - лапароцентез, щоб полегшити стан. Тобто робить надрізи тонким ножем по передній черевній стінці, щоб вивести рідину», - розповіла медпрацівниця.

Пенсіонерка не була впевнена, чи зможе вона успішно зробити собі операцію, і тому про всяк випадок написала передсмертну записку.

Зараз пенсіонерка у лікарні.

«У неї прекрасні, дуже дбайливі родичі, з нею все добре зараз, але їй дуже необхідна гідна паліативна допомога», - пише автор посту.

Як уточнює «Комсомольська правда», пенсіонерці понад 90 років.

Комітет охорони здоров'я Ленінградської області в коментарі виданню повідомив, що планової операції жінці не зробили через проблеми з аналізами.

«У неї виявили коронавірус, тому хірургічне втручання довелося перенести. Зараз бабусі надається вся необхідна допомога. Лікарі намагаються максимально полегшити її стан. Ми проводимо перевірку за цим фактом», - повідомили у комітеті.

Також «Судово-юридична газета» писала, що лікар кардіологічного центру у Львові вимагав хабар від пенсіонера.

Крім того, лікарів зобов’яжуть відшкодувати виплати за фейкові лікарняні: законопроект.

Додамо, що на Запоріжжі від правця в лікарні померла жінка.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області