Австралія ввела санкції проти 76 депутатів Держдуми РФ та 34 «міністрів ЛДНР»

10:25, 4 мая 2022
Також уряд Австралії накладе санкції на 812 фізичних та 47 юридичних осіб.
Австралія ввела санкції проти 76 депутатів Держдуми РФ та 34 «міністрів ЛДНР»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд Австралії у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, запровадило адресні фінансові санкції та заборону на поїздки ще для 110 осіб.
Про це повідомляють на сайті глави МЗС Австралії Меріс Пейн. До санкційного списку увійшло 76 депутатів Держдуми РФ.

"Деякі із цих додаткових осіб проголосували за резолюцію, яка закликає Путіна визнати Донецьк та Луганськ незалежними державами, а більшість згодом проголосувала за ратифікацію одного або обох договорів про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу між Російською Федерацією та так званими "народними республіками". Ще одного члена Думи, Олега Матвєйчева, занесли за поширення дезінформації та пропаганди", – ідеться у повідомленні.

Окрім того, уряд Австралії ввів обмеження щодо "34 високопоставлених членів очолюваних Росією рухів у Донецькій та Луганській областях України, так званих "Народна рада Донецької народної республіки" та "Народна рада Луганської народної республіки".

"Ці особи порушили суверенітет та територіальну цілісність України, затвердивши державну владу над територією України без санкції уряду України. "ДНР" та "ЛНР" не мають статусу "держави" за міжнародним правом", – підкреслюють у повідомленні.

Зазначають, що разом із цими оголошеними списками уряд Австралії накладе санкції на 812 фізичних та 47 юридичних осіб у відповідь на незаконну війну Росії.


"Австралія підтверджує нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також народу України", – ідеться у повідомленні на сайті глави МЗС країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва