Економіка країни-окупанта продовжує стабільно руйнуватися – ГУР

14:52, 20 мая 2022
Під впливом міжнародних санкцій, економіка РФ продовжує стабільно руйнуватися.
Економіка країни-окупанта продовжує стабільно руйнуватися – ГУР
Джерело фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бравурні заяви керівництва кремля про фінансове зростання РФ, покращення добробуту росіян та «все йде за планом», протирічать прогнозам їхнього ж міністерства економіки. Урядовці оцінили спад економіки до кінця 2022 року на рівні 8,8 відсотків. Про це повідомляють у головному управліннч розвідки Міністерства оборони України.

«За найоптимістичнішими для країни-агресора сценаріями, видобуток нафти знизиться на 9,3 %, газу на 5,5 %. Також на 20 % скоротиться експорт нафтопродуктів та на 10 % експорт газу.

Bank of New York повідомив власників російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя цих паперів. Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки. Такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше схоже рішення ухвалила група Raiffeisen. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу Росбанку та всіх своїх російських активів.

Після введення санкцій різко скоротилося надходження до росії китайських технологій: постачання ноутбуків з Китаю до Росії в березні впало порівняно з лютим на 40%; імпорт смартфонів скоротився на 2/3; імпорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%.

Військове вторгнення в Україну не минуло безслідно і для малого бізнесу РФ. У березні та квітні в Росії зареєстровано понад 60 тисяч справ про банкрутство», - сказано у повідомленні.

Як писала «Судово-юридична газета», НАЗК підготувало новий список «кандидатів» на санкції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду