Комітет з питань правової політики та правосуддя проведе засідання 19 грудня

20:00, 17 декабря 2018
Комітет розгляне 79 проектів Законів України і заслухає щорічну доповідь Вищої ради правосуддя щодо стану забезпечення незалежності суддів.
Комітет з питань правової політики та правосуддя проведе засідання 19 грудня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 19 грудня, о 14:15 відбудеться засідання Комітету з питань правової політики та правосуддя. Засідання відбудеться за адресою: вул. Садова 3-а, зал засідань 536. Прес-служба Комітету опублікувала список питань, які будуть розглянуті на засіданні.

І. Питання, з опрацювання яких Комітет є головним

1.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, реєстр. № 4471 (Вілкул О.Ю. та інші). Доповідає: Черненко О.М. (Іоффе С.Б.)

2.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян), реєстр. № 6240 (Немиря Г.М. та інші). Доповідає: Черненко О.М. (Іоффе С.Б.)

3.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо строку застосування до судді дисциплінарного стягнення, притягнення до відповідальності судді за грубе чи систематичне нехтування обов'язками), реєстр. № 5197 (Власенко С.В.). Доповідає: Мельниченко В.В. (Сидоренко С.М.)

4.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді, який виніс рішення з порушенням меж застосування обмежень прав), реєстр. № 8302 (Власенко С.В.). Доповідає: Мельниченко В.В. (Корнієнко-Зєнкова Н.М.)

5.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення назв закладів охорони здоров'я, реєстр. № 8407 (Богомолець О.В. та інші). Доповідає: Алексєєв І.С. (Корнієнко-Зєнкова Н.М.)

6.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («руского міра») в Україні), реєстр. № 9139 (Шевченко О.Л. та інші). Доповідає: Князевич Р.П. (Лис Г.І.)

7.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони імперської ідеології держави-агресора в Україні), реєстр. № 9200 (Бригинець О.М. та інші). Доповідає: Князевич Р.П. (Лис Г.І.)

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним

8.Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про судовий збір» (щодо доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору), реєстр. № 4393 (Безбах Я.Я. та інші). Доповідає: Мельниченко В.В. (Галайденко Т.В.)

9.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судовий збір» (щодо уточнення переліку процесуальних документів, за подання яких судовий збір не справляється), реєстр. № 4394 (Мураєв Є.В.). Доповідає: Мельниченко В.В. (Галайденко Т.В.)

10.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державного управління у сфері сільського господарства, реєстр. № 4922-д (Кіт А.Б. та інші). Доповідає: Ємець Л.О. (Іоффе С.Б.)

11.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення питання відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки, реєстр. № 6319 (Бублик Ю.В.). Доповідає: Ємець Л.О. (Котвицька О.О.)

12.Проект Закону про внесення змін до підпункту 133.4.1 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України щодо оподаткування недержавних пенсійних фондів, реєстр. № 6534-д (Южаніна Н.П. та інші). Доповідає: Шпенов Д.Ю. (Галайденко Т.В.)

13.Проект Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, реєстр. № 6564 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Ємець Л.О. (Придибайло А.Г.)

14.Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та іншого закону України щодо унеможливлення тиску на бізнес шляхом призначення документальних позапланових перевірок/ревізій…, реєстр. № 6613 (Журжій А.В.). Доповідає: Помазанов А.В. (Котвицька О.О.)

15.Проект Закону про внесення змін до деяких законів щодо перевірки водіїв транспортних засобів на стан сп'яніння, реєстр. № 6679 (Найєм М.-М. та інші). Доповідає: Мельниченко В.В. (Придибайло А.Г.)

16.Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо провадження за нововиявленими обставинами), реєстр. № 7077 (Мураєв Є.В.). Доповідає: Яніцький В.П. (Галайденко Т.В.)

17.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» щодо забезпечення реалізації учасниками процесу банкрутства права на справедливий суд, реєстр. № 7094 (Батенко Т.І. та інші). Доповідає: Сидорович Р.М. (Галайденко Т.В.)

18.Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг, реєстр. № 7142 (Фролов М.О. та інші). Доповідає: Помазанов А.В. (Шевченко К.С.)

19.Проект Закону про внесення змін до Господарського кодексу України щодо удосконалення правового регулювання корпоративного управління, реєстр. № 7191 (Пинзеник П.В.). Доповідає: Македон Ю.М. (Іоффе С.Б.)

20.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку підтвердження громадянства України та встановлення фактів, що мають юридичне значення, реєстр. № 7211 (Мірошниченко Ю.Р. та інші). Доповідає: Яніцький В.П. (Придибайло А.Г.)

21.Проект Закону про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії…, реєстр. № 7261 (Савченко Н.В. та інші). Доповідає: Голуб В.В. (Котвицька О.О.)

22.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного контролю за використанням і охороною надр та посилення відповідальності за незаконне видобування…, реєстр. № 7298 (Дзюблик П.В. та інші). Доповідає: Німченко В.І. (Чуприна С.В.)

23.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» (щодо запровадження форм компенсації громадянам України знецінених заощаджень), реєстр. № 7349 (Каплін С.М.). Доповідає: Кіссе А.І. (Ткаченко О.Л.)

24.Проект Закону про внесення змін до статті 263 Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вибухових речовин або вибухових пристроїв), реєстр. № 7413 (Ляшко О.В. та інші). Доповідає: Македон Ю.М. (Придибайло А.Г.)

25.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання кримінальних покарань та організаційно-правового забезпечення діяльності органу пробації, реєстр. № 7494 (Алексєєв І.С.). Доповідає: Міщенко С.Г. (Придибайло А.Г.)

26.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (щодо забезпечення діяльності професійних спілок), реєстр. № 7512 (Івченко В.Є.). Доповідає: Сидорович Р.М. (Горлова О.В.)

27.Проект Закону про стратегічні резерви, реєстр. № 7543 (Демчак Р.Є. та інші). Доповідає: Кіссе А.І. (Ткаченко О.Л.)

28.Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності за шантаж), реєстр. № 8005 (Яценко А.В.). Доповідає: Голубов Д.І. (Котвицька О.О.)

29.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за зайняття гральним бізнесом, реєстр. № 8011 (Голубов Д.І.). Доповідає: Міщенко С.Г. (Придибайло А.Г.)

30.Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо запровадження європейського досвіду про здійснення державного природоохоронного контролю), реєстр. № 8026 (Дирів А.Б. та інші). Доповідає: Кіссе А.І. (Ткаченко О.Л.)

31.Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо конкретизації суб'єктивної сторони складу злочину, передбаченого статтею 290 ККУ), реєстр. № 8036 (Мисик В.Ю.). Доповідає: Кіссе А.І. (Придибайло А.Г.)

32.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний земельний кадастр» щодо розширення переліку осіб, які здійснюють внесення відомостей до Державного земельного кадастру та надання відповідної інформації з нього, реєстр. № 8049 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Грановський О.М. (Котвицька О.О.)

33.Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання податкової відповідальності громадян, реєстр. № 8109 (Продан О.П. та інші). Доповідає: Кіссе А.І. (Ткаченко О.Л.)

34.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту дітей від сексуального насильства), реєстр. № 8122 (Мураєв Є.В.). Доповідає: Агафонова Н.В. (Шевченко К.С.)

35.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підслідності злочинів Державному бюро розслідувань), реєстр. № 8123 (Мураєв Є.В.). Доповідає: Кіссе А.І. (Іоффе С.Б.)

36.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства про гуманітарну допомогу у відповідність до сучасних умов та нових соціальних викликів, реєстр. № 8130 (Шевченко О.Л. та інші). Доповідає: Голуб В.В. (Горлова О.В.)

37.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кримінальної відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України, реєстр. № 8131 (Паламарчук М.П.). Доповідає: Німченко В.І. (Придибайло А.Г.)

38.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень цих актів з огляду на внесені Законом № 2120-VIII зміни, реєстр. № 8166 (Бублик Ю.В.). Доповідає: Голуб В.В. (Котвицька О.О.)

39.Проект Постанови про утворення Міністерства промислової політики України, реєстр. № 8173 (Колєсніков Д.В. та інші). Доповідає: Новак Н.В. (Горькавий С.С.)

40.Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо офіційних документів, реєстр. № 8185 (Котвіцький І.О., Мисик В.Ю.). Доповідає: Кіссе А.І. (Горькавий С.С.)

41.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав чоловіків, які виховують дітей без матерів (одиноких батьків), нарівні з правами одиноких матерів, реєстр. № 8204 (Яценко А.В.). Доповідає: Помазанов А.В. (Горлова О.В.)

42.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей одиноких матерів та одиноких батьків та рівних прав матері і батька щодо дитини, реєстр  № 8204-1 (Семенуха Р.С. та інші). Доповідає: Помазанов А.В. (Горлова О.В.)

43.Проект Закону про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами, реєстр. № 8205 (Немиря Г.М. та інші). Доповідає: Лапін І.О. (Ткаченко О.Л.)

44.Проект Закону про заходи щодо впорядкування використання прапорів та інших державних символів іноземних держав на території України, реєстр. № 8212 (Балога В.І.). Доповідає: Агафонова Н.В. (Горькавий С.С.)

45.Проект Постанови про вжиття заходів щодо утворення Міністерства промислової політики та інвестицій України, реєстр. № 8220 (Бондар В.В., Остапчук В.М.). Доповідає: Новак Н.В. (Горькавий С.С.)

46.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції, реєстр. № 8227 (Третьяков О.Ю. та інші). Доповідає: Лапін І.О. (Кирилюк Т.М.)

47.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання добровольцям статусу учасника бойових дій, реєстр. № 8227-1 (Антонищак А.Ф., Матківський Б.М.). Доповідає: Лапін І.О. (Кирилюк Т.М.)

48.Проект Закону про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус, реєстр. № 8227-2 (Левченко Ю.В. та інші). Доповідає: Лапін І.О. (Кирилюк Т.М.)

49.Проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо проведення публічних закупівель органами державної влади та місцевого самоврядування, реєстр. № 8245 (Лапін І.О.). Доповідає: Голубов Д.І. (Ткаченко О.Л.)

50.Проект Закону про особливості погашення заборгованості, що утворилися на оптовому ринку електричної енергії, реєстр. № 8253 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Писаренко В.В. (Шевченко К.С.)

51.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів», реєстр. № 8269 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Ківалов С.В. (Горлова О.В.)

52.Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо надання слідчим та прокурорам права самостійного призначення окремих слідчих дій в ситуаціях, коли такі дії не зачіпають права та свободи інших осіб, реєстр. № 8273 (Одарченко Ю.В., Богдан Р.Д.). Доповідає: Міщенко С.Г. (Чуприна С.В.)

53.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення процедури відкликання за народною ініціативою), реєстр. № 8289 (Сисоєнко І.В. та інші). Доповідає: Черненко О.М. (Горькавий С.С.)

54.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за розголошення відомостей про насильство в сім'ї, реєстр. № 8290 (Бублик Ю.В.). Доповідає: Новак Н.В. (Горлова О.В.)

55.Проект Закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо розмежування підслідності злочинів, вчинених у сфері використання електронно-обчислювальних машин…, реєстр. № 8304 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Голубов Д.І. (Горькавий С.С.)

56.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини вчинені у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів)…, реєстр. № 8304-1 (Семенуха Р.С.). Доповідає: Голубов Д.І. (Горькавий С.С.)

57.Проект Закону про внесення змін до статті 167 Кримінального кодексу України щодо зловживання опікунськими правами, реєстр. № 8305 (Котвіцький І.О., Безбах Я.Я.). Доповідає: Ткачук Г.В. (Горлова О.В.)

58.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо посилення конкуренції на ринку постачання природного газу), реєстр. № 8312 (Лопушанський А.Я. та інші). Доповідає: Писаренко В.В. (Чуприна С.В.)

59.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ґендерно-правової експертизи, реєстр. № 8315 (Луценко І.С. та інші). Доповідає: Писаренко В.В. (Горькавий С.С.)

60.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання жорстокому поводженню з дітьми, виникненню безпосередньої загрози їх життю або здоров'ю та подолання цих явищ, реєстр. № 8325 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Ківалов С.В. (Горлова О.В.)

61.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії жорстокому поводженню з дітьми та державної підтримки сімей з дітьми, багатодітних, прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, реєстр. № 8325-1 (Королевська Н.Ю., Солод Ю.В.). Доповідає: Ківалов С.В. (Горлова О.В.)

62.Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо участі Збройних Сил України в боротьбі з тероризмом, реєстр. № 8345 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Новак Н.В. (Придибайло А.Г.)

63.Проект Закону про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо тимчасового обмеження здійснення перевірок найменших суб'єктів господарювання…, реєстр. № 8354 (Шпенов Д.Ю., Вілкул О.Ю.). Доповідає: Писаренко В.В. (Горькавий С.С.)

64.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», реєстр. № 8369 (Власенко С.В. та інші). Доповідає: Новак Н.В. (Горькавий С.С.)

65.Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо створення Державної служби України з питань охорони культурної спадщини…, реєстр. № 8386 (Білозір О.В. та інші). Доповідає: Новак Н.В. (Шевченко К.С.)

66.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав деяких категорій працівників, реєстр. № 8403 (Карпунцов В.В.). Доповідає: Кіссе А.І. (Горлова О.В.)

67.Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення вимог охорони та використання пасовищ і сінокосів, реєстр. № 8523 (Кривохатько В.В.). Доповідає: Кіссе А.І. (Шевченко К.С.)

68.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин та створення в Україні першого повноцінного Всеукраїнського державного реабілітаційного центру для дельфінів та тварин, реєстр. № 8585 (Немировський А.В. та інші). Доповідає: Новак Н.В. (Горлова О.В.)

69.Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності споживачів дитячої порнографії, реєстр. № 8589 (Лапін І.О.). Доповідає: Міщенко С.Г. (Горлова О.В.)

70.Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо перерахунку та виплати підвищених пенсій окремим категоріям громадян, реєстр. № 8613 (Немировський А.В. та інші). Доповідає: Новак Н.В. (Горлова О.В.)

71.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дітей, реєстр. № 8621 (Писаренко В.В.). Доповідає: Новак Н.В. (Горлова О.В.)

72.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав дітей при використанні допоміжних репродуктивних технологій), реєстр. № 8625 (Унгурян П.Я. та інші). Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

73.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо застосування допоміжних репродуктивних технологій), реєстр. № 8625-1 (Макар'ян Д.Б., Лівік О.П.). Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

74.Проект Закону про внесення змін до Основ законодавства про охорону здоров'я (щодо уникнення дискримінації пацієнтів при використанні допоміжних репродуктивних технологій, реєстр. № 8625-2 (Купрій В.М.). Доповідає: Агафонова Н.В. (Горлова О.В.)

75.Проект Закону про допоміжні репродуктивні технології, реєстр. № 8629 (Луценко І.С. та інші). Доповідає: Супруненко О.І. (Горлова О.В.)

76.Проект Закону про внесення змін до деяких законів щодо посилення енергетичної незалежності України, реєстр. № 8631 (Сироїд О.І. та інші). Доповідає: Мельниченко В.В. (Ткаченко О.Л.)

77.Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією), реєстр. № 9014 (Антонищак А.Ф.). Доповідає: Голубов Д.І. (Шевченко К.С.)

78.Проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оприлюднення персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України…, реєстр. № 9024 (Шуфрич Н.І.). Доповідає: Черненко О.М. (Ткаченко О.Л.)

79.Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, реєстр. № 9048 (Кабінет Міністрів України). Доповідає: Кіссе А.І. (Горлова О.В.)

IІІ. Контрольні повноваження

80.Про інформацію Рахункової палати. Доповідач: Князевич Р.П. (Іоффе С.Б.)

81.Про Щорічну доповідь Вищої ради правосуддя щодо стану забезпечення незалежності суддів в Україні. Доповідач: Князевич Р.П. (Корнієнко-Зєнкова Н.М.)

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду