КСУ розгляне конституційність положень Закону про приватизацію держмайна

12:55, 16 декабря 2019
Зсідання Великої палати КСУ відбудеться 17 грудня.
КСУ розгляне конституційність положень Закону про приватизацію держмайна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 грудня о 10 годині Велика Палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі усного провадження розпочне розгляд справи за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України положень розділу І, абзацу другого підпункту 1 пункту 2 розділу II Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Про це повідомляє відділ комунікацій КСУ.

Оспорюваними положеннями Закону Верховна Рада України постановила визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації»; у Законі України «Про приватизацію державного і комунального майна» у частині другій статті 4 абзац дев’ятнадцятий виключити.

Народні депутати України вважають, що положення розділу І Закону не відповідають статті 1, частині другій статті 6, частинам першій, другій статті 8, частині четвертій статті 13, статті 16, частині першій статті 17, частині другій статті 19, пунктам 33, 36 частини першої статті 85 Конституції України, а положення абзацу другого підпункту 1 пункту 2 розділу ІІ Закону суперечать частині четвертій статті 13, частині першій статті 17 Основного Закону України.

На підтвердження своєї позиції депутати посилаються на Конституцію України, закони України, акти Президента України та Кабінету міністрів України, юридичні позиції Конституційного Суду України, міжнародні акти.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про рішення КСУ щодо перерахунку пенсій  працівникам прокуратури. 

Також ми повідомляли, що Конституційний Суд України залучив спеціальних радників з метою надання експертної допомоги в конституційних провадженнях за конституційними скаргами. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва