Зміни до Конституції щодо децентралізації: Стефанчук зробив заяву

15:20, 16 декабря 2019
Володимир Зеленський пропонує розглянути законопроект на цьому тижні.
Зміни до Конституції щодо децентралізації: Стефанчук зробив заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, виступаючи під час засідання Погоджувальної ради, повідомив про нові законодавчі ініціативи Президента, передає офіційний сайт Верховної Ради.

«Президент вніс до Верховної Ради законопроект про зміни до Конституції України щодо децентралізації. Також Президент ініціює і просить розглянути цього тижня дуже важливий для держави законопроект №2513, який стосується злодіїв у законі», — сказав він

Представник Президента у Верховній Раді також звернув увагу народних депутатів на законопроекти, визначені Президентом, як невідкладні і попросив включити до порядку денного і розглянути на цьому тижні.

Зокрема, це проект закону №2237 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України», оскільки з 1 січня 2020 року перестає діяти відповідна норма Конституції і треба впорядкувати інші законодавчі акти, які регулюють дане питання.

Також визначений як невідкладний проект закону про зміни до державного бюджету на 2020 рік, які стосуються питання запуску програми полегшеного кредитування для підприємництва.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський подав до Ради законопроект про децентралізацію із змінами в Конституцію.

Додамо, на сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №2598 від 13.12.2019 «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», внесений Президентом України. Президент України визначив його як невідкладний. Законопроект стосується виключно змін до Конституції.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України