Рада схвалила законопроект про скорочення кількості нардепів

13:14, 4 февраля 2020
За відповідний проект постанови проголосували 236 парламентарів.
Рада схвалила законопроект про скорочення кількості нардепів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 4 лютого, парламент схвалив законопроект Президента України Володимира Зеленського №1017 «Про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної ради України і закріплення пропорційної виборчої системи)».

За відповідний проект постанови проголосували 236 нардепів.

«Конституційний склад Верховної ради України — триста народних депутатів України, які обираються строком на п'ять років», — йдеться у тексті законопроекту.

Крім того, передбачається, що «Верховна рада України обирається за пропорційною виборчою системою». При цьому порядок проведення виборів народних депутатів України встановлюється законом.

«Після набрання чинності законом України «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)» Верховна рада України, обрана до набрання чинності зазначеним законом, продовжує виконувати свої повноваження до наступних виборів народних депутатів України», — сказано у тексті документу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада розглядає законопроект про скорочення народних депутатів.

Також спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що парламент розгляне питання про скорочення кількості депутатів з 450 до 300.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді