Законопроект про доступ до інфраструктури: позиція комітету Ради

14:28, 5 февраля 2020
Проект закону № 2042 покликаний усунути недоліки та двояке трактування деяких норм Закону про доступ, з якими зіштовхнулись як власники інфраструктури, так і оператори телекомунікацій.
Законопроект про доступ до інфраструктури: позиція комітету Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати Верховної Ради не підтримали норми законопроекту №2042, але у Комітеті цифрової трансформації продовжують наголошувати на необхідності прийняття цього нормативного акту. Відповідна заява з’явилась у прес-службі Комітету в Facebook.

«Ми ж продовжуємо наголошувати на необхідності прийняття цього нормативного акту та хочемо детальніше розповісти про його переваги. Чинний Закон про доступ не встановлює відповідальність за невиконання його положень для власників інфраструктури. Через це вони нерідко безпідставно відмовляють у доступі до власної інфраструктури, вимагають необґрунтовано високу плату за доступ або пропонують укласти контракти, які суперечать чинному законодавству. Такі дії заважають операторам і провайдерам прокладати електронні комунікаційні мережі та призводять до здорожчання комунікаційних послуг. Тож чинне регулювання заважає здоровій конкуренції і забезпеченню значної частини населення якісними послугами, особливо у віддалених куточках країни.

Законопроект № 2042 покликаний усунути недоліки та двояке трактування деяких норм Закону про доступ, з якими зіштовхнулись як власники інфраструктури, так і оператори телекомунікацій.

Зокрема, він встановлює адекватну періодичну плату за доступ до елементів інфраструктури об’єкта доступу, розділяє житлові та нежитлові будівлі та розповсюджує дію Закону і на відносини з управління багатоквартирним будинком, в тому числі ОСББ, які нерідко зловживають своїми правами.

Тому ми закликаємо всю спільноту уважно ознайомитися з текстом нормативного акту та підтримати його прийняття під час подальшого розгляду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міністерство цифрової трансформації планує зменшити кількість реєстрів.

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді