Комітет Ради обговорює законопроект про медіа

14:30, 5 февраля 2020
На порядку денному є також інші питання.
Комітет Ради обговорює законопроект про медіа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 5 лютого, проходить засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова. Про це інформує офіційний сайт парламенту.

Порядок денний:

  1. Проект Закону про медіа (реєстр. № 2693 від 27.12.2019р., внесений народними депутатами України О.Ткаченком, М.Потураєвим, Є.Кравчук та іншими).
  2. Проект Закону про медіа в Україні (реєстр. № 2693-1 від 15.01.2020р., внесений народними депутатами України М.Княжицьким, В.В'ятровичем, С.Фединою, В.Сюмар та іншими).
  3. Про порушення кримінального провадження Службою безпеки України відносно журналіста В.Бойка.
  4. Про створення робочої групи Комітету з підготовки на розгляд Верховної Ради України окремих питань, визначених в рекомендаціях парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що міністр культури презентував законопроект про протидію дезінформації. Ми писали про ключові тези міністра під час виступу.

У свою чергу, Національна спілка журналістів виступає категорично проти закону про протидію дезінформації, презентованого Міністерством культури. Журналісти впевнені, що документ спрямований на встановлення контролю влади над українськими медіа.

Додамо, у Києві обговорили загрози свободі слова через новий законопроект міністра культури.

Крім того, Національна спілка журналістів не підтримує закон про протидію дезінформації, який нещодавно презентувало Міністерство культури.

Разом з тим, у Верховну Раду направили «Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про медіа» № 2693/П.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді