У Раді планують реформувати екологічний контроль в Україні

18:48, 25 февраля 2020
Наразі контроль за навколишнім середовищем є недієвим та неефективним, впевнений нардеп від Слуги народу.
У Раді планують реформувати екологічний контроль в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрований законопроект 3091 «Про державний екологічний контроль», який може розпочати рішучу реформу екологічного контролю. Про це написав співавтор документу, нардеп від партії «Слуга народу» Олександр Маріковський у «Фейсбук».

За його словами, чинний контроль за навколишнім середовищем є недієвим, оскільки Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» не дозволяє належним чином здійснити екологічний контроль.

Як пише нардеп, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я кожні 15 хвилин в Україні помирає 5 людей через поганий стан довкілля, 7 людей стають на облік, як смертельно хворі через забруднення питної води, ґрунтів та повітря. "До 2050 року населення зменшиться на 4 млн чол (скоротиться до 39 млн чол.). А за песимістичним сценарієм до 2050, мешканців України може стати менше на 15 млн чол. (скоротиться до 28 млн. чол)".

Маріковський також опублікував на своїй сторінці у «Фейсбук» текст нового законопроекту.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, чи дозволяє українське законодавство ефективно вирішувати екологічні спори. 

Також ми писали, як народні депутати планують знизити рівень забруднення атмосферного повітря та про захист охоронюваного інтересу у сфері екологічної безпеки: рішення КАС ВС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва