Комітет розглянув проекти постанов про обрання голів, заступників та членів комітетів Ради

12:20, 30 апреля 2020
На засіданні Комітет також розглянув низку інших питань.
Комітет розглянув проекти постанов про обрання голів, заступників та членів комітетів Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України сьогодні, 29 квітня, на засіданні у режимі відеоконференції розглянув питання порядку денного, передає офіційний сайт парламенту.

Учасники засідання розглянули проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України", внесений народним депутатом О. Корнієнком, № 3400. За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути цей проект Постанови та прийняти його в цілому.

Також було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання", внесений народним депутатом України Д. Арахамією, № 3401. Проектом Постанови пропонується, для забезпечення принципу пропорційного розподілу квот, з урахуванням створення нової депутатської групи «Довіра» у Верховній Раді України, внести зміни до персонального складу окремих комітетів Верховної Ради України, а саме обрати народних депутатів України: Пузійчука Андрія, члена депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», членом Комітету з питань бюджету, увільнивши його від виконання обов’язків першого заступника голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України; Мотовиловця Андрія, члена депутатської фракції Політичної партії «Слуга народу», членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань свободи слова; Єфімова Максима, члена депутатської групи «Довіра», членом Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин; Совсун Інну, члена депутатської фракції Політичної партії «Голос», членом Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, увільнивши її від виконання обов’язків члена Комітету з питань освіти, науки та інновацій; Іванчука Андрія, члена депутатської групи «Довіра», членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики; Бакунця Павла, члена депутатської групи «Довіра», членом Комітету з питань екологічної політики та природокористування, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань правової політики. За результатами обговорення було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та прийняти рішення щодо нього відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, а також  зняти з розгляду проект Постанови (№ 3002), відповідно до положень частини другої статті 95 Регламенту Верховної Ради України, як такий, що втратив свою актуальність.

Окрім того, учасники засідання розглянули проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання", внесений народним депутатом України Д. Арахамією, № 3402. У своєму рішенні Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти цей проект Постанови в цілому, а також зняти з розгляду проект Постанови № 3019, відповідно до положень частини другої статті 95 Регламенту Верховної Ради України, як такий, що втратив свою актуальність.

Було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія (Харківська обл.), м. Сватове (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки, внесений народним депутатом України Д. Арахамією, № 3384. Проектом пропонується продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії на шість місяців з метою подальшої перевірки відомостей.

Присутні на засіданні народні депутати України - члени Комітету: Кальченко С.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Папієв М.М., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. Марченко Л.І.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Комітет рекомендував Раді направити на доопрацювання Програму діяльності Уряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду