Видатки на випадок безробіття у період карантину: Рада ухвалила зміни до Держбюджету

12:10, 2 сентября 2020
Розширюється перелік напрямів, на які дозволяється здійснювати видатки Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у період дії карантину.
Видатки на випадок безробіття у період карантину: Рада ухвалила зміни до Держбюджету
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 вересня, Верховна Рада прийняла за основу проєкт Закону № 3692 «Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Про цей йдеться на офіційному сайті парламенту.

У законопроекті пропонується внести до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» зміни, якими розширюється перелік напрямів, на які дозволяється здійснювати видатки Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонд) у період дії карантину.

Зокрема, встановлюється, що Фонд соціального страхування України та Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у цей період здійснюють також «видатки за фактично надані послуги пов’язані із  функціонуванням інформаційно-аналітичних систем Фонду соціального страхування України і державної служби зайнятості» та такі страхові виплати як «одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності; соціальні послуги та заходи сприяння зайнятості передбачені законодавством про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада звільнить осіб від сплати судового збору у справах про адмінправопорушення.

Також ми повідомляли, що Рада зробила крок до утворення військово-цивільних адміністрацій ОТГ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду