Режим «без паперів»: Комітет рекомендував Раді підтримати законопроект про paperless

13:44, 3 июня 2021
Законопроект повністю змінить процес комунікації між людиною і держустановою.
Режим «без паперів»: Комітет рекомендував Раді підтримати законопроект про paperless
Джерело фото: hubspot.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що Комітет рекомендував Верховній Раді підтримати законопроект про paperless. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який запроваджує режим paperless та дозволяє надавати більшість публічних послуг онлайн. Проект закону підписала рекордна кількість депутатів — 117. Вже 2 червня Комітет цифрової трансформації рекомендував Верховній Раді підтримати цей законопроект.

Якщо раніше отримати держпослугу без паперових заяв і довідок було неможливо, то скоро все здійснюватиметься в електронній формі та декілька кліків. До того ж державні органи не мають вимагати паперові документи, якщо інформація доступна в реєстрі.

Автоматичний режим надання електронної послуги вперше закріплюється на законодавчому рівні, а прийняття законопроекту про paperless дозволить нам впроваджувати дедалі більше цифрових сервісів», — сказано у повідомленні.

Як зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, законопроект повністю змінить процес комунікації між людиною і держустановою.

«Уявіть абсолютно нову реальність. Ви приходите в будь-яку державну інституцію і у вас ніхто не вимагає папірців чи довідок. Такий режим “без паперів”, який ми впроваджуємо з серпня цього року. Важливим кроком до реалізації є рекомендація Комітету Верховній Раді підтримати законопроєкт про “paperless”. До речі, нещодавно проект закону зареєстрували в Раді і його підтримала рекордна кількість депутатів — 117.

Законопроект повністю змінить процес комунікації між людиною і держустановою. Він дозволить автоматично отримувати послуги без участі чиновника — через електронні сервіси. Це також матиме й антикорупційний ефект. Однак, якщо людина хоче і надалі користуватись паперовими документами, то вона зможе це робити. Перехід абсолютно добровільний.

Документ врегулює питання, пов’язані з наданням та отриманням усіх електронних послуг. У такий спосіб вдосконалюємо законодавство, адже до сьогодні в ньому навіть не було визначення електронних послуг і того, як вони мають надаватися.

Створюємо нові цифрові рішення, які щодня наближають нас до глобальної цілі, — Україна як найзручніша цифрова держава», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше ми розповідали, що таке paperless та як цифровий паспорт замінить українцям звичайний.

Також ми писали, що у соцмережах коментують президентську ініціативу paperless.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду