Парламент продовжує розгляд питання про обрання голови Верховної Ради

10:01, 8 октября 2021
Також Рада розгляне проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи.
Парламент продовжує розгляд питання про обрання голови Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 8 жовтня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться «годиною запитань до Уряду» про стан підготовки паливно–енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/2022 року та його забезпечення енергетичними ресурсами.

Далі планується продовжити розгляд питання про обрання Голови Верховної Ради України.

Окрім того, для включення до порядку денного пленарного засідання та прийняття рішення пропонуються проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи», №5807 і проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України "Щодо пріоритетних питань інтеграції України до ЄС"», №6132.

У другому читанні планується розглянути проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів», №6052;

Також заплановані до розгляду проекти постанов про перейменування села Поминик Уманського району Черкаської області і про призначення позачергових виборів Добропільського міського голови Покровського району Донецької області.

Планується розглянути ряд ратифікаційних законопроектів, серед яких:

- проект Закону «Про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав», №0064;

- проект Закону «Про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав», №0065;

- проект Закону «Про вихід з Угоди про співпрацю держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав в боротьбі з незаконною міграцією», №0074;

- проект Закону «Про вихід України з Угоди про Спільний аграрний ринок держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав», №0084;

- проект Закону «Про вихід з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв'язку», №0093;

- проект Закону «Про вихід з Угоди про створення Міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин у державах – учасницях Співдружності Незалежних Держав», №0103.


15:16 Після короткої наради за участю представників депутатських фракцій і груп головуючий закрив пленарне засідання.

Розгляд питання про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України буде продовжено на наступному пленарному засіданні у вівторок, 19 жовтня.


15:14 Народні депутати 227 голосами підтримали пропозицію.


15:10 Після закінчення перерви головуючий поставив на голосування пропозицію про завершення висунення кандидатів на посаду Першого заступника Голови Верховної Ради України і перехід до обговорення питання.


14:25 У пленарному засіданні оголошено перерву.


14:16 Депутатська фракція «Європейська солідарність» запропонувала кандидатуру народного депутата Софії Федини.


13:58 Головуючий повідомив, що депутатська фракція «Слуга народу» пропонує обрати на цю засаду народного депутат Олександра Корнієнка.


13:55 Народні депутати розглядають питання про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України.


13:46 Законопроект №6052 256 голосами прийнято у другому читанні і в цілому.


13:20 За результатами голосування правки, на врахуванні яких наполягали їх автори, не були підтримані. Підтримана правка, поставлена на голосування на підтвердження №398.


12:43 Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів, №6052.


12:40 Після завершення консультацій головуючий повідомив про досягнуті домовленості: розглянути у другому читанні законопроект №6052, а після кадрове питання про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України.


12:36 Головуючий запросив голів депутатських фракцій і груп на консультації.


12:24 Представники депутатської фракції «Слуга народу» запропонували розглянути питання про обрання Першого заступника Голови Верховної Ради України. Представники інших фракцій пропонували розглядати наступне питання порядку денного - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів, №6052.


12:21 За результатами голосування проект Постанови прийнято 304 голосами «за» і цілому.


12:13 Проект Постанови доповіла Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе.


12:12 До порядку денного 321 голосом включено Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України "Щодо пріоритетних питань інтеграції України до ЄС", №6132.


12:10 За результатами голосування законопроект 345 голосами прийнято за основу і 342 голосами - в цілому.


12:05 Голова Комітету з питань з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з техніко-юридичним опрацюванням, виклавши Закон у редакції Комітету.


12:01 Головуючий надав слово для виступу народному депутату Ігорю Фрісу.

Метою законопроекту є вдосконалення та спрощення положень чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи.

Проектом пропонується внести відповідні зміни до закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» та «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».


11:59 340 голосами пропозиція була підтримана.


11:58 Головуючий поставив на голосування пропозицію про включення до порядку денного і розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи, №5807.


11:57 268 голосами народні депутати підтримали пропозицію.


11:56 Головуючий поставив на голосування про зміни у порядку денному: працювати сьогодні без перерви з 12.00. до 12.30., не проводити «Різне», оголосити депутатські запити і закінчити пленарне засідання після завершення розгляду проекту Постанови №6052.


11:53 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував народним депутатам за довіру.


11:52 Головуюча поставила на голосування пропозицію про обрання народного депутата Руслана Стефанчука на посаду Голови Верховної Ради України, відкликавши його з посади Першого заступника Голови Верховної Ради України.

261 голосом народні депутати підтримали пропозицію.


11:51 За результатами голосування найбільшу кількість голосів набрала кандидатура Руслана Стефанчука – 257 голосів.


11:50 Після закінчення виступів головуюча поставила на рейтингове голосування кандидатури Руслана Стефанчука, Олексія Гончаренка і Яни Зінькевич.


11:36 Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголосила про продовження розгляду питання про обрання Голови Верховної Ради України.

Головуюча надала слово для виступів народним депутатам.


11:34 Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять колеги.


11:33 Після закінчення перерви головуючий надав слово для виступу голові депутатської фракції «Слуга народу» Давиду Арахамії, який публічно вибачився за некоректний виступ своєї колеги Галини Третьякової щодо народного депутата Антона Полякова, який помер сьогодні вночі.


11:12 Головуючий згідно із заявою від двох фракцій оголосив перерву у пленарному засіданні.


11:09 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Ігор Палиця.


11:08 На цьому «Година запитань до Уряду» завершилася.


10:47 На запитання народних депутатів відповіли члени Кабінету Міністрів щодо: збільшення власного видобутку газу; компенсації громадам різниці цін на енергоносії для забезпечення виконання меморандуму про непідвищення рівня тарифів на опалення і гарячу воду; собівартості газу власного видобутку; забезпечення запасів газу для проходження опалювального сезону; підтримки вітчизняних виробників енергоносіїв; підтримки будівництва шкіл у місцевих громадах; закриття шкіл; фінансування реабілітації дітей з інвалідністю; порушень при призначенні на військову службу і погашення заборгованості з виплат військовослужбовцям; тендеру із закупівлі поїздів для «Укрзалізниці».


10:29 Міністр енергетики відповідає на запитання депутатських фракцій і груп. 


10:27 Головуючий надав слово для виступу Міністру енергетики Герману Галущенку. 

Міністр запевнив, що вартість палива протягом усього опалювального сезону буде залишатися стабільною.

Міністр енергетики відповів на запитання депутатських фракцій і груп, які стосувались таких тем: підтримка громад в умовах зростанні цін на енергоносії; формування цін на енергоносії для населення; енергозабезпечення країни і відносини з Росією; виконання меморандуму про непідвищення рівня тарифів на опалення і гарячу воду; компенсацій для населення, яке проживає в 30-кілометрових зонах навколо АЕС.


10:14 Розпочалася «година запитань до Уряду». 


10:12 Головуючий повідомив, що за пропозицією депутатських фракцій і груп члени Уряду відповідатимуть на запитання про стан підготовки паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021-2022 року та його забезпечення енергетичними ресурсами.


10:11 Головуючий повідомив, що у сесійній залі присутні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром - Міністр економіки Олексієм Любченком.


10:09 Головуючий надав слово голові депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарасу Батенку, який від імені депутатської групи висловив співчуття рідним і близьким Антона Полякова.


10:08 Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять народного депутата.


10:07 Головуючий повідомив, що сьогодні вночі пішов з життя народний депутат Антон Поляков.

Руслан Стефанчук від імені Верховної Ради України висловив співчуття рідним і близьким Антона Полякова.


10:06 Пленарне засідання відкрив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді