Рада проводить позачергове засідання: на порядку денному – енергоефективність та дитяче харчування, трансляція

15:19, 21 октября 2021
Крім того, заплановано розглянути вісім ратифікаційних законопроектів.
Рада проводить позачергове засідання: на порядку денному – енергоефективність та дитяче харчування, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 21 жовтня Рада проводить позачергове пленарне засідання шостої сесії дев'ятого скликання. Порядком денним позачергового засідання передбачений розгляд 14 питань.

Так, у першому читанні планується розглянути проекти законів:

- «Про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння)», №36803680-13680-д;

- «Про внесення змін до Закону України "Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу" щодо розвитку високоефективної когенерації», №4527;

- «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», №6055.

До розгляду у другому читанні пропонуються законопроекти: Рада розглядає питання ратифікаційних законопроектів та питання дитячого харчування:

- «Про енергетичну ефективність», №4507;

- «Про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану», №5464;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС», №4554.

Також планується розглянути вісім ратифікаційних законопроектів.


16:48 Головуючий закрив позачергове засідання.


16:43 Верховна Рада прийняла проекти законів:

про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом стосовно конфіденційності та забезпечення збереження інформації, №0075;

про ратифікацію Угоди між Україною та Фінляндською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, №0089;

про приєднання України до Конвенції про Європейський інститут лісу, №0094;

про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Естонської Республіки про технічне та фінансове співробітництво, №0108;

про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Данія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ, №0111;

про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди (проект "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України") між Україною та Європейським інвестиційним банком, №0113;

про ратифікацію Угоди про внесок між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо участі України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, №0120;

про ратифікацію Гарантійної угоди "Проект розвитку АТ "Укрпошта": Логістична мережа та Сільське відділення" між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, №0123.


16:30 Народні депутати розглядають питання ратифікації.


16:28 Верховна Рада 273 голосами прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС, №4554.


16:17 Народні депутати у виступах зазначали, що законопроект містить суттєві корупційні ризики. Вони пропонували направити проект на доопрацювання.

За результатами голосування законопроект 230 голосами прийнято за основу


16:14 Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, № 6055 доповів заступник Голови Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Він зазначив, що метою законопроекту визначено виконання Україною зобов’язань як сторони Угоди про Асоціацію та учасниці зовнішньополітичної ініціативи «Східне Партнерство».

Одним із завдань проекту Закону є створення передумов сталості державного регулюючого впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку через рішення регуляторного органу, що дозволить уникнути різких коливань в умовах господарювання суб’єктів, діяльність яких регулюється цим регуляторним органом, зробить таку діяльність прогнозованою на більш тривалий термін, а це є одним з основних важелів для ефективного функціонування електронних комунікацій як базової галузі цифрової економіки України, забезпечення безпеки та досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку і держави.

Законопроектом пропонується призначення членів регуляторного органу на відкритих конкурсних засадах, незалежність регуляторного органу в прийняті ним компетентних рішень, відкритості та гласності процесу державного регулювання.

Олександр Федієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


15:59 У другому читанні та в цілому 285 голосами «за» прийнято проект Закону про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану, №5464.

15:55 Народні депутати підтримали прийняття законопроекту за основу 282 голосами.


15:52 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу" щодо розвитку високоефективної когенерації, №4527, доповів перший заступник Міністра енергетики Юрій Власенко.

Основною метою прийняття законопроекту є узгодження положень чинного законодавства України з принципами та положеннями законодавства Європейського союзу в сфері розвитку високоефективної когенерації, зокрема, Директиви 2004/8/ЄС та Директиви 2012/27/ЄС.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


15:48 Народні депутати розглянули правки до проект Закону про енергетичну ефективність, №4507.

282 голосами «за» законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.


15:47 260 голосами народні депутати підтримали законопроект у першому читанні за основу.


15:45 Проект Закону №3680-д доповіла голова підкомітету Комітету з питань аграрної та земельної політики Маргарита Шол.

Представник Комітету повідомила, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти підготовлений у Комітеті законопроект №3680-д за основу.


15:41 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння), №3680, доповідає народний депутат Павло Халімон. Він зазначив, що законопроектом передбачається внесення змін у чинному регулюванні з питань експертизи та реєстрації прав на сорти рослин, введення їх в комерційних обіг, впорядкування механізмів реєстрації сортів та сертифікації насіння, які є передумовами входження на ринок та створення належного законодавчого підґрунтя для роботи підприємств селекційного та насіннєвого напрямку, сільськогосподарських товаровиробників у конкурентному середовищі.

Це дозволить забезпечити створення більш сучасного та належного регулювання відносин у сфері набуття прав на сорти рослин, використання нових сортів рослин та їх комерціалізації; наблизить законодавство України до законодавства ЄС; підвищить ефективність та прозорість процедури державних випробувань нових сортів рослин; покращить доступ вітчизняних сільгоспвиробників до більш сучасних та високоефективних сортів насіння; сприятиме розширенню можливостей державних органів у питанні нагляду у сфері насінництва тощо.

Павло Халімон повідомив, що автори законопроекту підтримують напрацьований у Комітеті проект №3680-д і пропонують прийняти його за основу.


15:30 Народні депутати почали розглядати питання порядку денного.


15:29 Він повідомив, що позачергове засідання проводиться на вимогу Президента України.


15:28 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив позачергове засідання.


Крім того, Комітет з питань правової політики погодив масштабну реформу нотаріату: що вона передбачає.

Раніше Рада змінила статус НАБУ та порядок призначення його директора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва