Парламент вніс зміни до закону про реабілітацію осіб з інвалідністю

18:28, 2 ноября 2021
Законом приведено у відповідність термінологію.
Парламент вніс зміни до закону про реабілітацію осіб з інвалідністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 листопада Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами». Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Законом приведено термінологію Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» у відповідність до законів України «Про освіту», «Про повну загальну освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про автомобільний транспорт». Зокрема, слова «спеціальний автомобільний транспорт» замінити словом «автомобіль»; «спеціальні загальноосвітні школи (школи-інтернати), загальноосвітні санаторні школи (школи-інтернати)» замінено на «спеціальні школи, навчально-реабілітаційні центри», «навчальні заклади» на «заклади освіти» тощо.

Законом з метою приведення класифікації та термінології технічних та інших засобів реабілітації осіб з інвалідністю у відповідність до міжнародних стандартів внесено відповідні зміни до ст. 26 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», згідно із якими «технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю є допоміжні засоби індивідуального використання, до яких належать засоби: для підтримування, тренування чи заміщення втрачених/порушених функцій організму; для тренування навичок; протези, ортези, ортопедичне взуття; для самообслуговування та особистого догляду; для забезпечення особистої мобільності і транспортування; для орієнтування, спілкування та обміну інформацією; меблі та інші засоби; для навчання осіб з особливими освітніми потребами в закладах освіти».

Проект Закону зареєстровано за № 4542.

Нагадаємо: народні депутати під час позачергового засідання Ради у вівторок, 2 листопада, прийняли за основу проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень».

Крім того, Рада запровадила механізм спрощеної реєстрації медзасобів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube «Право ТВ», щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва