Закон про місцеве самоврядування планують змінити: комітет погодив законопроект

12:31, 7 февраля 2022
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування.
Закон про місцеве самоврядування планують змінити: комітет погодив законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет розглянув на своєму засіданні 26 січня проект Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, №6401. Деталі інформує пресслужба парламенту.

Законопроектом пропонується закріпити обов’язковість публікації додатків до рішень і проектів рішень місцевих рад, а також порядків денних постійних комісій; передбачено обов’язковість онлайн-трансляцій сесій місцевих рад; створюється відкритий реєстр об’єктів права комунальної власності територіальної громади; пропонується запровадити проведення кожні п’ять років суцільної інвентаризації всіх об’єктів комунальної власності територіальної громади; встановлюється обов’язок на сесіях місцевої ради використовувати виключно державну мову; усувається колізія щодо кворуму на засіданнях постійних комісій місцевих рад тощо.

Члени Комітету заслухали інформацію підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування та взяли до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, зауваження та пропозиції центральних органів виконавчої влади, з’ясували позицію народних депутатів.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити законопроект до порядку денного сьомої сесії та прийняти за основу з дорученням Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підготувати його до другого читання з урахуванням пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи;

Комітет також рекомендував скоротити наполовину строк подання пропозицій і поправок до законопроекту при підготовці його до другого читання.

Нагадаємо, Кабмін затвердив Схему посадових окладів держслужбовців у 2022 році, ДОКУМЕНТ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду