Рада посилила покарання за мародерство

18:28, 3 марта 2022
Парламент прийняв закон про посилення покарання за мародерство під час воєнного стану.
Рада посилила покарання за мародерство
Джерело фото: kh.depo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України прийняла закон про посилення покарання за мародерство під час воєнного стану.

Так, 3 березня народні депутати проголосували за законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство».

Законом вносяться зміни до статті 432 Кримінального кодексу мародерство, якими підвищуєтсья мінімальна межа покарання за цей злочин з 3 до 5 років. (чинна норма передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 10 років. Тобто в разі ухвалення змін, особа засуджена за мародерство проведе за гратами від 5 до 10 років-sud.ua).

Змінами до Кримінального кодексу України пропонується доповнити склади злочинів, передбачені в статтях 185(крадіжка-sud.ua), 186(грабіж-sud.ua), 187(розбій-ред.), 189(вимагання-sud.ua), 191 КК України(привласнення, розтрата-sud.ua) кваліфікуючою ознакою – вчинення в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Раніше ми писали, що група депутатів з усіх парламентських фракцій та груп зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт 7124 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство», що передбачає збільшення мінімального терміну позбавлення волі за цей злочин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва