Раді рекомендують прийняти законопроект щодо вдосконалення інституту зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника

18:12, 17 июня 2022
У Комітеті з питань економічного розвитку ухвалено рішення щодо низки законопроектів.
Раді рекомендують прийняти законопроект щодо вдосконалення інституту зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань економічного розвитку на своєму засіданні 17 червня 2022 року розглянув законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» щодо подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи» (реєстр. №6131) та альтернативні до нього проекти, які врегульовують питання, пов’язані з необхідністю зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи (реєстр. №6131-1 та №6131-2), передає офіційний сайт парламенту.

Метою зазначених законопроектів є виключення ряду юридичних осіб з переліку юридичних осіб, на яких поширюється зобов’язання подавати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичної особи відповідно до пункту 9 частини другої статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», а також врегулювання інших питань, пов’язаних із необхідністю зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

За результатами обговорення народні депутати України - члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення внести законопроекти на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду в першому читанні проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" щодо вдосконалення інституту зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи (реєстр. №6131-2) прийняти за основу, а законопроекти (реєстр. №6131 та №6131-1) відхилити.

Також було обговорено проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (реєстр. №7451).

Враховуючи, що строк подачі альтернативних законопроектів до вищезазначеного проекту Закону України закінчується 24 червня 2022 року було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного сесії Верховної Ради України та відповідно до частини третьої статті 50 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» скоротити наполовину строки внесення альтернативних законопроектів до згаданого проекту Закону України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді