Від шкарпеток до палаців: державний онлайн-аукціон СЕТАМ вразив асортиментом

16:55, 23 октября 2018
Усі торги відбувалися з використанням технології Blockchain.
Від шкарпеток до палаців: державний онлайн-аукціон СЕТАМ вразив асортиментом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні вже три роки працює система СЕТАМ (системи електронних торгів арештованим майном). За цей час було продано активів на 6 млрд 600 млн грн. Середній приріст ціни по кожному лоту складав 17,8%, передає «Громадське».

У системі також з'явились нові напрямки: добровільний продаж, продаж прав оренди на державну землю, реалізація арештованого майна від Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Утім іноді серед лотів державного аукціону трапляються несподівані предмети. До вашої уваги підбірка найбільш дивних речей, які виставлялися на СЕТАМ.

Пеньок

Зріз із низько спиляного дерева діаметром 41 см з міста Хорол, Полтавської області. Торги відбулися 10 вересня 2018 року. Під час аукціону ціна зі стартових 4 гривень зросла до 427 гривень, а отже приріст вартості склав 9 876%.

Саморобний автомобіль у стилістиці постапокаліпсису

Пікап на базі «Москвича-2140», арештований через борги в майстра з Мілового, Луганської області. Однак продати його не вдалося, попри ціну всього в 5 723 гривні. До того ж в описі лоту не вказано, чи разом з дровами продається автівка.

Палац у Карлових Варах 1752 року побудови

Чотириповерховий будинок площею майже 1000 квадратних метрів є культурною спадщиною та знаходиться на природоохоронній території чеського міста. Торги по лоту не відбулися, хоча на участь у них подалися 6 учасників. Стартова ціна будинку з 11 кімнатами, гаражем, спортзалом та «елітними погребними приміщеннями» складала 208 мільйонів гривень.

6 522 арештовані ікони

Серед них 6150 ламінованих ікон розміром 6.0 х 8.5 та 322 ікони Божої Матері «Три радості» з ДСП розміром 15 х 18 см. Стартова ціна лоту склала 10 362 гривні. Однак охочих купити святині з Луганщини не знайшлось.

Чоловічі шкарпетки. 9 шт.

За шкарпетки з Шепетівки билися 5 учасників: перемогла ставка у 22 гривні 95 копійок. Приріст від стартових 9 гривень склав 155%.

Саморобні санчата

Продані, як арештоване рухоме майно боржника за 2,5 гривні 7 вересня 2018 року. Лот досі перебуває в стані оформлення акту придбання. Сподіваємося, новий власник встигне отримати санчата до зими.

Новорічні ялинки

Ялинки арештувала та виставила на продаж 5 березня 2018 року виконавча служба Кривого Рогу. Однак реалізувати майно боржника не вдалось — лот за 84 гривні не придбали.

М'яка іграшка, свинка «Пепа»

І знов арешт нерухомого майна. «Пепа» із сумним поглядом залишилася без власника.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що підозрюване в монополізації ринку торгівлі арештованим майном держпідприємство Мін'юсту вже третій рік уникає антимонопольних санкцій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва