Субсидії: яким категоріям населення уряд виділить найбільше соцдопомоги

13:36, 23 октября 2019
Кабмін вжив заходів для того, щоб субсидії охопили більшу кількість незаможних отримувачів.
Субсидії: яким категоріям населення уряд виділить найбільше соцдопомоги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В опалювальному сезоні 2019-2020 років субсидії не зменшаться. Всі, хто потребує допомоги, її отримають. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

Водночас уряд вжив заходів для того, щоб субсидії стали більш адресними, охопили більшу кількість незаможних отримувачів. Зокрема, 20 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення, яким розширив коло отримувачів цього виду допомоги.

Також з 15 до 20% змінено відсоток, який домогосподарство сплачує за комуналку. Однак зміни у формулі нарахування субсидій відбудуться з травня 2020 року, тобто після завершення цьогорічного опалювального сезону. При цьому принцип розрахунку субсидій не змінився і визначається індивідуально: чим менші доходи домогосподарства, тим меншою є обов’язкова частка плати за комуналку, а отже, більший розмір субсидії.

Наприклад, в опалювальному сезоні 2018-2019 років середній розмір платежу від доходу сім’ї становив 9,78% (хоча у формулі показник дорівнював 15%), при цьому більше 40% сімей сплачували всього до 7% , а ще 30% сімей — 10% доходу, тобто зміна у формулі з 15% до 20% не означає такий відсоток сплати.

Водночас допомога стане більш адресною, і її отримають саме ті, хто дійсно потребує. Адже більше коштів буде спрямовано саме для незаможних родин.

«Ми хочемо, щоб більше коштів у програмі субсидій залишалось для найменш заможних категорій. Наприклад, дитячих будинків сімейного типу, які раніше не були в програмі, і сімей з низькими доходами», — наголосив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Отже, і в наступному опалювальному сезоні 2020-2021 років ніякого погіршення для субсидіантів нова постанова не передбачає.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» інформувала, що в Україні збільшилася кількість субсидіантів.

Крім того, ми писали, що деяким українцям спростили процедури оформлення субсидій.  

Також відомо, що уряд спростив призначення субсидій деяким категоріям населення.

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва