Коронавірус можуть переносити домашні тварини: чи варто бити на сполох

15:10, 27 февраля 2020
Проміжними тваринами-носіями коронавірусу можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини.
Коронавірус можуть переносити домашні тварини: чи варто бити на сполох
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я України підтвердило, що тварини можуть переносити смертельний коронавірус. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, проміжними тваринами-носіями коронавірусу можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини.

Науковці провели дослідження на поширені віруси SARS-CoV і MERS-CoV. Результати показали, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом кількох днів в залежності від комбінації параметрів, таких як температура, вологість, світло.

«Згідно з даними ВООЗ, вірус, який викликає захворювання COVID-19, називається SARS-CoV-2. Найбільш вірогідними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря»,  йдеться в повідомленні.

Відомо, що коронавіруси є термолабільними. Це означає, що вони чутливі до нормальної температури приготування (70 °C). Тому, як правило, слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м'ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення їжі.

У ході детальних досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я були встановлені факти зараження людей коронавірусом від цівет в Китаї (2002 р.) і другим типом коронавірусу від одногорбих верблюдів в Саудівській Аравії (2012). Відомо ще кілька коронавірусів, які переносять тварини, однак випадків зараження ними людини поки не зафіксовано. Передбачається, що в міру вдосконалення епіднагляду у світі будуть виявлені інші коронавіруси.

Початкове джерело 2019-nCoV серед тварин поки не встановлено. Але у ВООЗ стверджують: попри те, що інфекція була передана від тварини, домашні вихованці не є небезпечними.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Закарпатті чоловіка госпіталізували з підозрою на коронавірус. Однак пізніше у нього не виявили вірус Covid-19. 

Також українців закликали утриматися від поїздок до Італії.

Крім того, ми повідомляли, що через спалах коронавірусу у світі ізолюють сполучення з Іраном

Додамо, що в Україні запровадили новий алгоритм дій на кордоні, щоб запобігти коронавірусу.

А ще ми повідомляли, які маски захистять від коронавірусу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде