В Україні запровадили новий алгоритм дій на кордоні, щоб запобігти коронавірусу

18:51, 26 февраля 2020
Наразі усі служби держави знаходяться у підвищеній готовності.
В Україні запровадили новий алгоритм дій на кордоні, щоб запобігти коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 26 лютого, Кабінет Міністрів України призначив заступника Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем для того, щоб підсилити систему, яка має запобігати проникненню на територію України коронавірусу COVID-19, передає офіційний сайт уряду.

«Навіщо ми відновлюємо посаду головного державного санітарного лікаря. Саме подання головного державного санітраного лікаря дозволить встановлювати карантин на території України в разі завезення небезпечних інфекцій, а також запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи, як наприклад, заборона проведення масових заходів, закриття дитячих, навчальних закладів у разі, якщо буде на території України поширення коронавірусної, або іншої небезпечної інфекційної хвороби», — повідомив Віктор Ляшко.

Заступник Міністра наголосив, що в Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях, в інфекційних лікарнях є інфекційні бокси.

«Міністерство охорони здоров’я проаналізувало кількість тяжких випадків, які виникають у хворих з коронавірусною інфекцією – це в 20% від всіх випадків, близько 3% потребують реанімаційних заходів. Для дослідження випадків COVID-19 у Міністерства охорони здоров’я є всі необхідні ресурси. Ми забезпечені діагностичними тест-системами, вірусологічна лабораторія має діагностикуми для проведення дослідження полімеразної ланцюгової реакції», — зазначив Віктор Ляшко.

Станом на 26 лютого 2020 року в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

В Нових Санджарах триває 7 доба обсервації. За результатами ранішнього медичного огляду 26 лютого – ні в однієї людини із евакуйованих не виявлено ознак гострих респіраторних захворювань.

Прикордонниками відпрацьовані всі алгоритми у разі виявлення ознак захворювання – на пунктах пропуску є тимчасові ізолятори.

«У випадку виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини, будуть проведені додаткові необхідні дослідження. Медики та державна прикордонна служба отримали всі необхідні алгоритми та забезпечені засобами індивідуального захисту», — додав Віктор Ляшко.

Разом з тим, наразі служби держави знаходяться у підвищеній готовності. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Уряд вжив всіх необхідних заходів, щоб у разі потрапляння інфекції, вона відразу була локалізована, і людям була надана необхідна допомога.  Задача Уряду на сьогодні — не допустити потрапляння коронавірусу на територію України», — сказав він. 

З восьмої ранку на всіх найбільших прикордонних пунктах пропуску та в найбільших аеропортах перевіряють температуру тіла у всіх людей, які виїжджатимуть на територію України.  

Мова йде про сім основних автомобільних пунктів пропуску та три залізничних через державний кордон авто з Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії та вісім найбільших аеропортів: «Львів», «Чернівці», «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Харків», «Дніпро» та «Запоріжжя». 

На кожному пункті пропуску працює епідеміолог, забезпечений всіма необхідними засобами епідеміологічного захисту: комплектами ізолюючих комбінезонів, захисними окулярами та безконтактними термометрами. А також на кожному пункті працює карета швидкої допомоги. 

Крім того, за ініціативи уряду в усіх шкільних та дошкільних закладах стартує всеукраїнська кампанія з протидії проникненню корона вірусу на територію нашої держави.

До кампанії оперативно долучилася Держпродспоживслужба, впродовж якої понад 2,5 тис інспекторів відвідуватимуть заклади шкільної та дошкільної освіти. Загалом планується охопити майже 27,6 тис шкіл та дитячих садочків.

«Наші спеціалісти проводитимуть просвітницькі та роз’яснювальні бесіди з адміністрацією та педагогічним колективом навчальних закладів. Також ми плануємо проводити бесіди з батьками, роздавати інформаційні матеріали від Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, як уберегтися від вірусу. Ми розраховуємо, що ця робота матиме ланцюгову реакцію: наприклад учителі поширюватимуть матеріали у батьківських чатах та месенджерах», — наголосила т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

 Вона уточнила, що зручні формати поширення такої інформації будуть обговорювати безпосередньо із керівниками навчальних закладів. Наразі вже надруковані відповідні інформаційні  роз'яснювальні листівки та брошури, які спеціалісти Держпродспоживслужби поширюватимуть в школах та садочках.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Закарпатті чоловіка госпіталізувли з підозрою на коронавірус. Однак пізніше у нього не виявили вірус Cоvid-19. 

Також українців закликали утриматися від поїздок до Італії.

Крім того, ми повідомляли, що через спалах коронавірусу у світі ізолюють сполучення з Іраном

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду