Адвокат вдався до хитрощів, аби створити підстави для відводу суддів

14:05, 18 февраля 2019
Представник сторони по справі поповнив мобільні рахунки суддів та заявив їм відвід, зазначивши, що вони мають перед ним заборгованість.
Адвокат вдався до хитрощів, аби створити підстави для відводу суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Східного апеляційного господарського суду Олексій Плахов повідомив Вищу раду правосуддя про втручання в його діяльність щодо здійснення судочинства. У відповідному повідомленні, викладеному на 10 аркушах, серед іншого, йдеться про намагання представника однієї зі сторін справи, що знаходиться у провадженні О. Плахова, відвести суддю від розгляду спору.

Однак підставою для звернення до ВРП слугував не сам факт заявленого відводу, а те, чим він був обґрунтований. Так, виходячи з пояснень О. Плахова, представник сторони по справі перерахував кошти для поповнення мобільних рахунків судді на загальну суму 1000 грн, після чого заявив, що О. Плахов — його боржник, а це унеможливлює здійснення ним неупередженого та об’єктивного розгляду справи.

На таких саме підставах адвокат заявив відвід і іншій судді, що входила до складу колегії суддів разом із О. Плаховим, — Інні Шутенко.

Такі дії, на думку судді, були спрямовані на виключення конкретних суддів зі складу вже сформованих колегій та маніпулювання подальшим авторозподілом справи.

«Мотивацією вказаних дій є намагання усунути у будь-який, в тому числі встановлений процесуальним законодавством, спосіб мене та мого колегу від участі у справах з метою отримання в подальшому завідомо очікуваного зацікавленими особами судового рішення», — додає О. Плахов. 

Нагадаємо, Олексій Плахов і раніше звертався до Вищої ради правосуддя із повідомленням про втручання в його діяльність: у березні 2018 року через канцелярію суду він отримав листа із погрозами та прокляттями.

 

Автор: Ольга Туева
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді