Уряд запускає автоматичну індексацію пенсій

12:10, 25 февраля 2019
За результатами індексації пенсії зростуть у понад 8 млн пенсіонерів.
Уряд запускає автоматичну індексацію пенсій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд України на чолі з Президентом починає запровадження автоматичної щорічної індексації виплат у рамках продовження пенсійної реформи. Про це зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань індексації пенсій 25 лютого.

«Ми розпочинаємо новий етап у реформі пенсійної системи. В законі 2017 року («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій»), ухваленому Президентом, зазначено, що в 2019 році вперше відбудеться системна індексація пенсій. Не в ручному режимі, як це робили політики раз на 5–7 років, а кожен рік. Сьогодні фактично буде введено в дію рішення про запровадження такої індексації», — сказав Гройсман.

Глава уряду наголосив, що зазвичай рівень життя людей вимірюється рівнем життя дітей та пенсіонерів. А між ними є середній клас, який працює, отримує зарплати і сплачує податки. І ці кошти йдуть на підвищення якості життя людей похилого віку.

«Будемо йти далі. Переконаний, що з нашого боку це не перше і не останнє підвищення. Ми можемо його впроваджувати, спираючись на реальний стан економіки. Наше завдання — подбати про найбідніших», — сказав Володимир Гройсман.

У свою чергу, Президент України відзначив, що за результатами індексації пенсії зростуть у понад 8 млн пенсіонерів. «Для окремих категорій, зокрема військових, підвищення вже відбулося. Але з 1 березня відбудеться індексація, яка проходитиме постійно», — зауважив Порошенко

Як нагадали в Кабміні, завдяки урядовій реформі пенсійної системи вже у жовтні 2017 року близько 10 млн пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії залежно від низки факторів, у тому числі небезпечних умов праці та стажу. Другу хвилю підвищення уряд здійснив у січні 2019 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як збільшити свої шанси на отримання пенсії.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва