ДСА відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи ЄСІТС

19:04, 28 февраля 2019
Рішення довелося прийняти з метою збільшення часу для підготовки судів до роботи з системою.
ДСА відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи ЄСІТС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 28 лютого Державна судова адміністрація України на виконання рішення Вищої ради правосуддя відкликала офіційне оголошення щодо початку роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Про це йдеться у пості на Facebook заступника голови ДСА Сергія Чорнуцького.

«Сьогодні Державна судова адміністрація України з урахуванням пропозицій судів та відповідно до рішення Вищої ради правосуддя надіслала для публікації 1 березня 2019 року повідомлення про відкликання опублікованого в газеті «Голос України» 1 грудня 2018 року №229 (6984) оголошення щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

Таким чином, після публікації цього оголошення зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», пов’язані з початком функціонування ЄСІТС, не набувають чинності. Таке рішення довелося прийняти з метою збільшення часу для підготовки судів до роботи з системою та можливості доопрацювання Положення про ЄСІТС. Водночас продовжує здійснюватися функціонування системи в тестовому режимі», — вказано у повідомленні Сергія Чорнуцького.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП запропонувала ДСА України відкликати оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС. Доповідач з цього питання, член ВРП Тетяна Малашенкова зазначила, що на адресу Вищої ради правосуддя надійшли численні зауваження до вказаного проекту Положення від місцевих та апеляційних судів, Касаційного адміністративного суду Верховного Суду, Касаційного кримінального суду Верховного Суду, Верховного Суду, Генеральної прокуратури України, Міністерства юстиції України, які потребують опрацювання.

«27 лютого 2019 року Вища рада правосуддя працювала із представниками Державної судової адміністрації України та державного підприємства «Інформаційні судові системи», водночас надійшли численні зауваження, і проект Положення потребує більш детального і ретельного опрацювання», — зазначила Т. Малашенкова.

Також нам стало відомо, чи готовий український суд стати електронним. Суди та представники адвокатури висловили свої думки та застереження щодо Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки