Втручання депутата у діяльність судді: ВРП звернеться до Верховної Ради

20:00, 13 марта 2019
Депутат Андрій Лозовий у своєму виступі на засіданні парламенту звинуватив суддю в упередженості.
Втручання депутата у діяльність судді: ВРП звернеться до Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 12 березня 2019 року розглянула повідомлення судді Рівненського окружного адміністративного суду Друзенко Наталії Василівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Як поінформував доповідач, член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, суддя Друзенко Н. І. повідомила, що у її провадженні перебуває справа за адміністративним позовом до Рівненської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження про застосування дисциплінарного стягнення.

22 травня 2018 року судді Друзенко Н. В. стало відомо про виступ 18 травня 2018 року на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України Лозового Андрія Сергійовича. На думку Друзенко Н. В., цей виступ містив твердження про упередженість судді під час розгляду адміністративної справи, а також критичні висловлювання щодо судової системи, припущення про корумпованість суддів, неприпустимі для політика заклики.  

«Досліджені висловлювання народного депутата України Лозового А. С., про які зазначено в повідомленні судді Рівненського окружного адміністративного суду Друзенко Н. В., можуть сприйматися як такі, що не відповідають принципам незалежності судових органів, вимогам Конституції та законів України та ослаблюють довіру громадськості до судової системи», — зазначив Ігор Бенедисюк.

Розглянувши повідомлення судді Рівненського окружного адміністративного суду Друзенко Н. В. про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Верховної Ради України щодо вжиття заходів з метою недопущення народними депутатами України висловлювань, що підривають авторитет правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП ухвалила звернутись до Генпрокуратури з приводу фактів втручання в діяльність суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя звернеться до Генпрокуратури через порушення гарантій незалежності суддів. ВРП вимагатиме розслідувати бездіяльність посадових осіб ГПУ та прокуратури Кіровоградської області.

Окрім того, ВРП ухвалила внести до Генпрокуратури подання про притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність, що полягає у невнесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей, викладених у повідомленні судді апеляційного суду Черкаської області Володимира Бородійчука.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси