Зеленський доручив відключити державних реєстраторів від реєстрів

16:45, 17 июля 2019
Відповідний президентський указ має з’явитися найближчим часом.
Зеленський доручив відключити державних реєстраторів від реєстрів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

16 липня Президент України Володимир Зеленський доручив першому заступнику міністра юстиції України Олені Сукмановій законним способом заблокувати для комунальних реєстраторів можливість здійснювати операції — до наведення ладу в цій сфері.

«В Україні у середньому 2-3 рази на день незаконно змінюють власника. Ми можемо оновити склад антирейдерської комісії Мін'юсту. Можемо до моменту наведення ладу відключити всіх реєстраторів, які створюють зараз ризики рейдерства. Відключіть», — сказав Президент.

Відповідний указ Президента щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації має з’явитися вже найближчим часом.

В свою чергу, президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко надав Володимиру Зеленському напрацьовані НПУ матеріали — Стратегічний план зупинення рейдерства та законопроект про внесення відповідних змін до законодавства.

У НПУ також  підтримують необхідність наведення ладу в роботі комунальних підприємств та зазначають, що вимоги до діяльності реєстраторів повинні бути такими ж, як і до нотаріусів (стаж, освіта, сертифікація робочого місця тощо). Окремо нотаріальна спільнота звертає увагу на важливість негайного технічного поліпшення роботи електронних реєстрів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Зеленського пояснили, коли почне працювати нова Верховна Рада та які законопроекти розглянуть першими.

Також ми вже писали, що Юлія Тимошенко подала позов щодо мінімальної пенсії в Україні.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду