Депутати обіцяють пришвидшити доступ журналістів до Верховної Ради

19:15, 18 сентября 2019
Запропоновано забезпечити можливість проходження також через 2-й та 9-й під’їзди парламенту.
Депутати обіцяють пришвидшити доступ журналістів до Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 вересня 2019 року відбулось засідання Комітету з питань свободи слова, під час якого були обговоренні питання про забезпечення прав акредитованих журналістів і працівників засобів масової інформації на здійснення їх професійної діяльності у будинку Верховної Ради та обрано голову підкомітету.

Зокрема, було запропоновано пришвидшити доступ представників ЗМІ до будівлі парламенту і перевірку апаратури, а також комфортніше очікування черги у разі погіршення погодних умов.  

Голова комітету Нестор Шуфрич запропонував завчасно повідомляти журналістів про можливість прийти на одну годину раніше для проходження до Верховної Ради через інший під’їзд:

«Тобто ми зараз маємо можливість забезпечити можливість проходження через другий і дев’ятий під’їзд, більш зручний і оперативний. Також ми будемо розглядати можливість покращення технічних умов проходження і забезпечення захисту від дощу та снігу», — сказав він.

Також на засіданні було обрано голову підкомітету з питань захисту прав та свобод журналістів і працівників засобів масової інформації Комітету з питань свободи слова. Головою підкомітету став член фракції «Слуга народу» Сергій Швець.

«Відбулося засідання підкомітету, і головою підкомітету (з питань захисту прав та свобод журналістів і працівників засобів масової інформації Комітету з питань свободи слова обрано Сергія Швеця. Прошу секретаріат це оформити і доводимо цю інформацію до вашого відома», — повідомив Нестор Шуфрич.

Також ми повідомляли, що Комітет ВР рекомендував Раді ухвалити пакет податкових законопроектів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді