Жодних критичних проблем у нових процедурах банкрутства немає, — замміністра юстиції

19:20, 29 октября 2019
Є певні невідповідності та технічні помилки.
Жодних критичних проблем у нових процедурах банкрутства немає, — замміністра юстиції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник міністра юстиції Валерія Коломієць прокоментувала думку, що Кодекс з процедур банкрутства був продуктом компромісу і тому не всі процедури в ньому прописані вдало і детально. Вона вважає, що ринок уже давно очікував, щоб процедури почали працювати по-новому, і що з державницької позиції відтерміновувати старт нового Кодексу було б неправильно. Про це замміністра розповіла в інтерв’ю «Судово-юридичній газеті».

«Коли я чую, що щось не піде, зокрема, коли говорять про банкрутство фізичних осіб, то в Кодексі дуже конкретно прописані процедури реструктуризації боргу, інші механізми, які, по-перше, не дають фізичній особі можливість маніпулювати, тому що ми прекрасно розуміємо, що можна дуже гарну схему придумати для того, щоб взяти якісь кредити, а потім їх не віддавати. А по-друге, нові процедури покликані надати людині можливість, якщо ситуація дійсно склалась не на її користь, вийти з боргових ям і розпочати життя з чистого аркуша», — зазначила Валерія Коломієць.

На її думку, жодних проблем в нових процедурах немає. Звичайно, існують певні невідповідності та технічні помилки, але це не є критичною проблемою.

«Кодекс має запрацювати, і я впевнена, що до кінця року ми побачимо, чи справді є моменти, які не спрацюють», — переконана замміністра.

Більш докладно про ставлення Валерії Коломієць до Кодексу та нових інститутів у сфері банкрутства читайте в матеріалі «Ми вже живемо в іншій країні, ніж вона була до 21 жовтня, — Валерія Коломієць».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області