За концепцію нової судової реформи будуть голосувати онлайн 25 грудня

17:50, 24 декабря 2019
Як удосконалити законодавство про судоустрій, статус суддів та інше, хочуть визначити ще до Нового року.
За концепцію нової судової реформи будуть голосувати онлайн 25 грудня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як стало відомо «Судово-юридичній газеті», онлайн-голосування за Концепцію удосконалення законодавства про судоустрій, статус суддів, судочинство та суміжні правові інститути, що була розроблена робочою групою Комісії з питань правової реформи при Президенті, відбудеться протягом доби 25 грудня, тобто у вихідний день.

Кожному з членів групи сьогодні була надіслана остаточна редакція проекту Концепції від 20.12.19, яку він повинен або підтримати «в цілому», або проголосувати проти, або утриматися.  

Нагадаємо, що 20 грудня Концепція удосконалення законодавства про судоустрій, статус суддів, судочинство та суміжні правові інститути протягом шести годин розглядалася на засіданні робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя Комісії з питань правової реформи при Президенті.

Робоча група планувала затвердити та направити до Офісу Президента Володимира Зеленського фінальну версію Концепції, тобто базового документа для розробки і внесення до парламенту подальших законопроектів стосовно судової реформи, реформи адвокатури, виконання рішень тощо, ще під час засідання 20 грудня. Однак тоді для прийняття рішень не вистачило кворуму.

Як проходило засідання 20 грудня та що саме передбачає Концепція удосконалення законодавства про судоустрій, можна дізнатися з публікації «Судово-юридичної газети».

Нагадаємо, що найбільш гострими питаннями під час обговорення були створення нового дисциплінарного органу замість дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя, необхідність створення окремого органу для моніторингу життя суддів, впровадження можливості скаржитися на суддів анонімно, статус Громадської ради доброчесності, створення Вищого спецсуду з питань захисту конкуренції.

Також «Судово-юридична газета» раніше писала, як робоча група обговорювала можливість виокремлення адміністративної юстиції та нових повноважень Верховного Суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді