Нова процедура відрядження до АРМА: що пропонує Кабмін

19:35, 29 января 2020
Відрядження до АРМА буде здійснюватись за письмовою згодою працівників і за погодженням з їхніми керівниками.
Нова процедура відрядження до АРМА: що пропонує Кабмін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами може бути відряджено працівників інших державних органів, установ, організацій з метою виконання обов’язків, що вимагають спеціальних знань та навичок у діяльності АРМА. При цьому в законі «Про державну службу» зазначено, що строк відрядження державного службовця не може перевищувати 60 календарних днів.

Втім, у Кабміні наголошують, що співробітники інших державних органів не мають необхідних знань та навичок для ідентифікації, розрізнення активів, одержаних від корупційних злочинів. Причому ідентифікація, розрізнення активів є лише першим серед багатьох кроків, які органам досудового розслідування та прокуратури потрібно здійснити для передачі, а АРМА — для прийняття активів в управління (подальшої передачі для реалізації або в управління за договором).

Таким чином, АРМА може потребувати більше знань, вмінь та навичок від працівників інших державних органів упродовж більш тривалого строку, ніж 60 календарних днів.

Тож 22 січня Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2793 «Про внесення змін до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» та Закону України «Про державну службу» щодо відрядження до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», в якому, зокрема, пропонується збільшити строк відрядження працівників інших державних органів до АРМА.

Що пропонується законопроектом

Стаття 8 проекту закону пропонує встановити можливість відрядження до АРМА працівників інших державних органів, підприємств, установ, організацій (за їх письмовою згодою та за погодженням з їхніми керівниками) тривалістю до одного року із залишенням їх на службі.

Також зазначається, що керівник державної служби, державного органу, керівник підприємства, установи, організації, до якого надійшов запит Національного агентства щодо відрядження працівника, після отримання письмової згоди працівника відряджає його до Національного агентства протягом наступного робочого дня з дня надходження запиту або в інший строк, встановлений законом.

Окрім цього, у законопроекті передбачено, що порядок відрядження до Національного агентства працівників інших державних органів, підприємств, установ, організацій визначається Кабінетом міністрів України.

Також ми повідомляли про Конкурс з обрання складу Громадської ради при АРМА: відомі попередні результати.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України