Міністр освіти сказала, чому бере за основу фінський досвід

14:20, 25 февраля 2020
У Міністерстві освіти і науки України залучають фінських експертів для відбору і експертизи підручників.
Міністр освіти сказала, чому бере за основу фінський досвід
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві освіти і науки України залучають фінських експертів для відбору і експертизи підручників. Про це, відповідаючи на питання «Судово-юридичної газети», зазначила міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

«Фінська освіта тісно зв’язана з таким важливим компонентом, який поки що не скрізь у нас присутній як довіра. Довіра усіх між собою: директора до батьків, батьків до вчителя, вчителя до дитини, що надзвичайно важливо. Там вірять, що вчитель обирає саме те, що він хоче, що йому не нав’язують. А вчитель вірить, що його думка має значення і її враховують. Певні елементи, зокрема критерії до відбору і експертизи підручників ми  напрацьовуємо з фінськими експертами у тому числі», — відзначила чиновник.

На запитання стосовно того, що у рейтингу PISA Фінляндія опускається стабільно по рівню освіти, чиновник відзначила, що не береться судити про це явище.

«На рахунок того, чи падає, чи ні якість фінської освіти не беруся вказати. Те що вони займають інше місце у порівнянні з Естонією чи Сінгапуром, це питання до цих країн, а не до Фінляндії», — підкреслила міністр і вкотре акцентувала увагу на факту довіри у фінських школах.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 24 лютого стартує відбір учителями підручників, що друкуватимуться за державний кошт 2020 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду