Як працюватимуть швидкі: трансляція

10:16, 3 марта 2020
У Києві проходить прес-конференція за участю чиновників МОЗ.
Як працюватимуть швидкі: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Українському кризовому медіа-центрі проходить прес-конференція на тему «Всі центри екстренки підписали договір з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Як працюватиме швидка в нових умовах?».

Учасники прес-конференції:  Дмитро Луфер, заступник міністра охорони здоров’я;  Оксана Мовчан, т. в. о. голови НСЗУ; Тетяна Бойко, директор департаменту комунікацій НСЗУ.


10:42 Дмитро Луфер відповідаючи на питання «Судово-юридичної газети» про коронавірус, зазначив, що лікарі «швидкої» знають, що робити в разі виявлення таких хворих. Також в кожній області є план дій, та в лікарнях відведені окремі відділи і ліжка.


10:23 Дмитро Луфер зазначив, що мета — аби швидка доїжджала за 10 хвилин на виклик у місті і за 20 хвилин поза містом. Він також висловив ідею про створення реєстру волонтерів — навчених людей, які б могли першими прибувати на допомогу.


10:18 Тетяна Бойко акцентувала увагу на тому, що виклик швидкої не буде платним. До того ж швидка виїде незалежно від того, чи має пацієнт декларацію.


10:10 Оксана Мовчан зазначила, що буде єдиний тариф для кожного пацієнта. При дзвінку в швидку інформація про хворого пацієнта буде надходити одразу до кількох операторів. Вони будуть визначати кращий заклад для прийняття, де буде менша черга. Робота буде за принципом американської служби «911», але номер не зміниться.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з 1 квітня в Україні стартує другий етап медичної реформи. 

Відомі лікарі проаналізують хід медичної реформи в Україні. 

Окрім того, ми писали, як народні депутати планують продовжити медичну реформу

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва