Кількість посад голів судів і їх заступників і, відповідно, кількість керівників апарату буде зменшена

10:46, 14 сентября 2020
Голова ДСА Зеновій Холоднюк повідомив, що в рамках об’єднання судів буде зменшена і кількість голів судів, і заступників, і, відповідно, кількість керівників апарату.
Кількість посад голів судів і їх заступників і, відповідно, кількість керівників апарату буде зменшена
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, наразі в Україні тривають децентралізаційні процеси. Зокрема, було ліквідовано ряд районів та створено нові.

Заступник голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький раніше повідомив, що в основу об’єднання судів має лягти не географічний принцип, а принцип вирівнювання навантаження.
Окрім того, від навантаження буде залежати фінансування конкретного суду

Нещодавно Комітет Верховної Ради з питань правової політики заслухав голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, який прийшов просити депутатів підтримати зміни до Держбюджету

Одним з питань, яке прозвучало до нього, стосувалося того, чи зменшиться кількість судів та суддів в рамках децентралізації.

Так, член Комітету, народний депутат Сергій Власенко запитав наступне:

«Припустимо, на сьогоднішній день, якщо в новий район об'єднано три старих райони, то це ж не факт, що залишиться, умовно кажучи, три представництва одного окружного суду. Так, можливо, і буде, але канцелярія буде одна. І де вона буде – не відомо. І це буде скорочення людей десь, бо було три канцелярії, а буде одна канцелярія. Не може трьох бути канцелярій, вибачте. Або повинні з'явитися додаткові люди, які будуть розподіляти ці справи»

«Те, що стосується майбутнього, ви абсолютно праві, що буде скорочена чисельність адміністративних посад і буде скорочена чисельність працівників апарату. Це абсолютно так, тому що ті адміністративні посади, які на сьогоднішній день, вони будуть об'єднані і буде зрозуміло, що зменшена і кількість голів судів, і заступників, і відповідно кількість керівників апарату, заступників, і відповідно тих канцелярій, які на сьогоднішній день. І, звичайно, економію бюджетних коштів з цього приводу очікуємо. Але це не в 2020 році.

Втім, було б логічно, щоб після завершення адміністративної реформи привести всі правоохоронні органи, в тому числі і судову систему під ту адміністративну реформу, яка на сьогоднішній день проводиться», — відповів Холоднюк.

В свою чергу, Андрій Костін виказав думку, що найближчим часом змін щодо кількості суддів очікувати не слід. «Я не думаю, що до кінця року ситуація з кількістю суддів може суттєво змінитися. Я думаю, що тільки за рахунок тих суддів, які чекають указів Президента», — підкреслив він.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про стан справ з суддівською винагородою

Також ми розповідали, чи домоглася ДСА від Мінфіну розгляду питання стосовно підвищення видатків на суди

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва