Уряд визначив ЗМІ, в якому будуть публікувати повістки про виклик підозрюваного

15:37, 21 октября 2020
Мін'юст розробив розпорядження щодо ЗМІ, де будуть публікувати повістки про виклик підозрюваного, обвинуваченого та інформацію про процесуальні документи.
Уряд визначив ЗМІ, в якому будуть публікувати повістки про виклик підозрюваного
Главком
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 жовтня на своєму засіданні Уряд ухвалив розпорядження «Про друкований засіб масової інформації, в якому в 2021 році розміщуються повістки про виклик підозрюваного, обвинуваченого та інформація про процесуальні документи».

Як зазначає Мін'юст в пояснювальній записці, КПК передбачена можливість здійснення заочного (спеціального) кримінального провадження, зокрема, щодо злочинів проти основ національної безпеки України, злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, злочинів, пов’язаних з терористичною діяльністю, та корупційних злочинів стосовно підозрюваних (обвинувачених), які переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошені у міждержавний та/або міжнародний розшук.

При здійсненні спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження інформація про процесуальні документи, які підлягають врученню підозрюваному або обвинуваченому, та повістки про його виклик обов’язкового публікуються в ЗМІ загальнодержавної сфери розповсюдження. З опублікуванням повістки про виклик підозрюваний (обвинувачений) вважатиметься належним чином ознайомленим з її змістом.

Отже, пропонується визначити таким ЗМІ газету «Урядовий кур’єр».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде