Полтавська міська рада судитиметься з Кабміном через карантин

17:25, 21 октября 2020
На сесії Полтавської міської ради депутати підтримали ініціативу т.в.о. міського голови про звернення до Окружного адмінсуду Києва.
Полтавська міська рада судитиметься з Кабміном через карантин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На 37 сесії Полтавської міської ради депутати підтримали ініціативу т.в.о. міського голови Олександра Шамоти про звернення до Окружного адмінсуду Києва. Про це нашому виданню повідомила пресслужба Полтавської міської ради.

Зокрема Полтава оскаржує законність постанови Уряду про зонування країни та відповідні карантинні обмеження.

«Забороняти людям працювати і пересуватись – порушення Конституції. Тим паче, що Кабмін не має повноважень приймати такі рішення», - прокоментував депутатам проєкт рішення Шамота.

Сесія проходить у режимі онлайн. За його словами, такі рішення не можуть регулюватись підзаконними актами - їх може ухвалити тільки Парламент окремим законом. Відтак місто прийняло рішення через суд припинити дію постанови Кабінету міністрів.

У своїй аргументації міська рада посилається також і на роз’яснення Конституційного Суду.

«Разом із тим, наголошую на необхідності дотримуватись санітарних карантинних норм. Ні влада, ні поліція не змусить вас правильно носити маску, мити і дезінфікувати руки. Звертаюсь також до підприємців, яким ми вибороли право працювати - безпека полтавців наша спільна відповідальність. Слідкуйте за дистанцією на своїх майданчиках, забезпечте санобробку приміщень, закупіть маски, якими можна забезпечити відвідувачів», — наголосив Шамота.

За останню добу в Полтаві зафіксовано 193 нових випадки інфікування на COVID-19. Місто перебуває у червоній зоні, хоча і зі значними пом’якшеннями – минулого тижня Олександр Шамота переконав членів національної комісії ТЕБ і НС не зупиняти транспорт та не закривати заклади харчування і розміщення, б’юті індустрії та фітнес-центри.

Натомість у Полтаві тимчасово припинили роботу всіх закладів культури та розважальні заклади.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду