Міністр Ткаченко виступив проти «карантину вихідного дня»

17:57, 9 ноября 2020
Міністр інформполітики Ткаченко проти «карантину вихідного дня»: «У часи пандемії сходити на виставу чи послухати оперу – це робить людей щасливішими».
Міністр Ткаченко виступив проти «карантину вихідного дня»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму офіційному телеграм-каналі публічно виступив проти «карантину вихідного дня».

«Позиція МКІП щодо введення «карантину вихідного дня»

Чи позитивно позначиться закриття закладів культури на загальній статистиці захворюваності – ні. Адже заклади культури – не епіцентр для розповсюдження вірусу. Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відслідковується, дезінфікуючі засоби завжди в доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей по виконанню санепідем вимог МОЗ, – рішення, що призведе до фінансових втрат в бюджеті України. Заборона на роботу в вихідні дні для закладів культури та креативних індустрій призведе до зменшення і без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше.

До того ж, у часи пандемії переглянути стрічку в кінотеатрі, сходити на виставу чи послухати оперу – це справжнє емоційне розвантаження, яке робить людей щасливішими. І таку можливість потрібно залишити українцям», - написав він.

Раніше ми повідомляли, що видатки на культуру в про'кті Держбюджету на 2021 рік планується збільшити на 58%. За словами Мінфіну, «в умовах пандемії надзвичайно важливо їх збільшити до 7,52 млдр грн».

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, чи взяв на себе Володимир Зеленський зобов’язання, передбачені постановою Верховної Ради, якою йому було доручено очолити Національний штаб боротьби з коронавірусом.

Також ми писали, що голова МОЗ Максим Степанов назвав ситуацію з коронавірусом в Україні «близькою до катастрофи» та повідомив, що у разі її погіршення лікарі будуть «сортувати» хворих.

Крім того, наразі сам Володимир Зеленський та голова ОП Андрій Єрмак повідомили, що захворіли на коронавірус.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки