Про власників земельних ділянок, яких немає в Земельному кадастрі, напишуть на сайті Мін’юсту

14:50, 25 ноября 2020
Кабмін затвердив звірку відомостей Реєстру нерухомості і Земельного кадастру: якщо земельної ділянки немає в Кадастрі, Мін’юст опублікує це на своєму сайті.
Про власників земельних ділянок, яких немає в Земельному кадастрі, напишуть на сайті Мін’юсту
Джерело фото: agro-business.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо відомості про право власності на вашу земельну ділянку містяться в Реєстрі прав на нерухоме майно, але їх немає в Земельному кадастрі, то про це публічно напишуть на сайті Міністерства юстиції. 

Це передбачено новим Порядком, який за поданням Міністра юстиції Дениса Малюськи, сьогодні, 25 листопада на своєму засіданні затвердив Кабмін.

Документ має назву Порядок проведення звірки відповідності відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельних ділянок з Державним земельним кадастром.

Як зазначає в пояснювальній записці Міністр юстиції Денис Малюська, зміни, внесені до законодавства, передбачають отримання у режимі реального часу державними реєстраторами відомостей з Державного земельного кадастру про права на земельні ділянки, зареєстровані до 2013 року, а органами, які ведуть Земкадастр – відповідно інформації з Реєстру нерухомості.

Разом з цим, мали місце випадки реєстрації речових прав на земельні ділянки, відомості про які відсутні у Земельному кадастрі, що може стати причиною для зловживань.

Тому необхідно провести звірку відомостей вказаних автоматизованих систем та оприлюднити її результати в публічному доступі.

Так, Порядком передбачено, що адміністратор Державного земельного кадастру протягом місяця проводить перевірку наявності відомостей про державну реєстрацію земельних ділянок в Державному земельному кадастрі відповідно до переліку земельних ділянок, відомості про які містяться в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

За результатами такої перевірки на основі зазначеного переліку земельних ділянок адміністратор Кадастру забезпечує формування та передачу технічному адміністратору Реєстру нерухомості переліку земельних ділянок, відомості про державну реєстрацію яких відсутні в Державному земельному кадастрі, в електронній формі.

Технічний адміністратор Реєстру нерухомості не пізніше 5 днів з дня отримання переліку земельних ділянок, відомості про реєстрацію яких відсутні в Державному земельному кадастрі, забезпечує його розміщення на офіційному веб-сайті Мінюсту для вільного доступу.

Також ми повідомляли, що в Україні запрацює національна система реєстрів та кадастрів нерухомості.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді