Кабмін змінив умови навчання для іноземців

18:01, 21 апреля 2021
В Україні буде запроваджено Е-платформу для набору іноземних студентів.
Кабмін змінив умови навчання для іноземців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України схвалив Постанову Про затвердження плану заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів до 2025 року, яка регулює умови навчання іноземців в Україні.

Новації

Постанова передбачає, що реалізація плану має бути здійснена до 2025 року. При цьому до 10 лютого кожного року має подаватися інформація до Міністерства освіти і науки України (МОН) про реалізацію заходів, а до 15 березня до Кабміну.

Повідомляється, що з метою створення прозорого механізму зарахування іноземних студентів та отримання ними віз на навчання буде створено міжвідомчу електронну платформу (так звану Е-платформу).

Кожен заклад вищої освіти (ЗВО), який має намір приймати на навчання іноземців має зареєструватися на даній платформі. Там буде міститися інформація про те, чи пройшов потенційний абітурієнт погодження Службою безпеки України, адміністрацією Держприкордонслужби після отримання останнього погодження або якщо мала місце відмова в погодженні. При цьому кожен іноземець матиме на платформі власний кабінет. У ньому він зможе пожати пакет документів до обраного вишу, тут же отримати запрошення на навчання та відслідковуватиме процес погодження його прийняття відповідними службами.

У додатку до постанови передбачено затвердження стратегії маркетингу на міжнародному ринку вищої освіти, організацію проведення рекламної кампанії за кордоном, виставок, форуму про вітчизняну освіту тощо.

Відзначимо, восени минулого року, розглядаючи дане питання, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив наступне:

«Іноземні студенти повинні мати рівні та прозорі умови вступу до українських вищих навчальних закладів без будь-яких корупційних складових. Створення електронної платформи для іноземних студентів має модернізувати систему вступу в напряму доступності та комфортності як для університетів та інститутів, так і для абітурієнтів. Це продовження курсу українського Уряду у сфері цифровізації».

Також «Судово-юридична газета» писала, що у школах продовжать навчальний рік: учні відпрацьовуватимуть пропущене через карантин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Карина Аріт
    Карина Аріт
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Оксана Бойко
    Оксана Бойко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Лариса Грох
    Лариса Грох
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олена Конишева
    Олена Конишева
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду