За якими правилами конкурсна комісія обирає Директора Бюро економічної безпеки

12:36, 6 августа 2021
Кандидатам на посаду Директора Бюро економічної безпеки доведеться пройти декілька етапів відбору.
За якими правилами конкурсна комісія обирає Директора Бюро економічної безпеки
Джерело фото: ukrinform.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України провела тестування на знання законодавства та на вербально-логічне мислення для кандидатів на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України.

Тестування на знання законодавства складалося з блоків питань на знання загального законодавства та спеціального законодавства. 

Результати проведення тестування будуть затверджені конкурсною комісією та оприлюднені на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України із зазначенням балу, набраного кандидатом, або зазначенням його відсутності на тестуванні.

Які подальші іспити доведеться пройти кандидатам на посаду Директора БЕБ розбиралася «Судово-юридична газета».

Подальший відбір відбудеться згідно із Регламентом роботи комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України, затвердженим протокол засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України від 29 липня 2021 р. N 3.

Конкурсна комісія за підсумками тестування на знання законодавства (загального та спеціального) та тестування на вербально-логічне мислення (абстрактно-логічного та вербального) проведе рейтингування кандидатів на підставі набраних балів. 

Формулу визначення рейтингу також визначає сама Конкурсна комісія. 

До участі у наступному етапі конкурсу будуть допущені кандидати, результати тестування яких відповідатимуть зазначеній формулі. 

Список кандидатів, допущених до участі у наступному етапі конкурсу, також буде оприлюднений на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України. 

Крім того, буде проведена спеціальна перевірка кандидатів, які допущені до участі у наступному етапі конкурсу. Для цього кандидати повинні будуть подати документи, перелік яких конкурсна комісія розмістить на сайті Кабміну.

Після цього кандидатів допустять до виконання ситуаційних завдань.

Виконання завдань передбачає надання кандидатом відповідей на питання з метою об’єктивного з’ясування спроможності кандидата використовувати свої знання та досвід під час виконання службових обов’язків Директора Бюро економічної безпеки України 

Завдання також будуть затверджені конкурсною комісією та оприлюднені на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України.

Відповіді на завдання готуються кандидатом у довільній формі та надаються через уповноважених осіб Секретаріату Кабінету Міністрів (в строки та в спосіб, визначені в оголошенні про проведення відповідного етапу конкурсу). 

Виконані кандидатами завдання розглядаються конкурсною комісією та обговорюються з кандидатами під час проведення співбесіди.

На наступному етапі Конкурсна комісія сформує та затвердить графік проведення співбесід, який оприлюднюється Секретаріатом Кабінету Міністрів України на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України.

Про дату, час і місце проведення співбесіди кандидати повідомляються Секретаріатом Кабінету Міністрів України не пізніше ніж за три дні до проведення співбесіди шляхом надсилання графіку проведення співбесід кандидатам на електронну пошту, вказану у заяві про участь у конкурсі. Надсилання інформації кандидату електронною поштою вважається належним повідомленням кандидата про дату, час та місце проведення співбесіди. 

Перед проведенням співбесіди члени конкурсної комісії можуть надіслати на адресу електронної пошти кандидата, зазначену в його заяві про участь у конкурсі, повідомлення із пропозицією надати письмові пояснення щодо питань, пов'язаних із матеріалами стосовно кандидата. У цьому випадку протягом трьох календарних днів із дня отримання повідомлення, але не пізніше ніж за день до дня проведення співбесіди, кандидат може подати конкурсній комісії електронною поштою письмові пояснення та документи.

Кандидат може відмовитися від надання письмових пояснень і документів у відповідь на запитання, однак у такому разі в нього буде обмежений час для наведення таких пояснень та документів під час співбесіди. 

Співбесіда проводиться конкурсною комісією з кандидатами в усній формі та полягає в обговоренні результатів дослідження членами конкурсної комісії матеріалів щодо кандидата стосовно його професійної компетентності, зокрема з огляду на результати виконаних ним ситуаційних завдань, відповідності вимозі «Доброчесність та дотримання правил етичної поведінки». 

Співбесіда складається з таких етапів:

- обговорення членами конкурсної комісії інформації з відкритих джерел або іншої інформації у разі її наявності, яка може свідчити про невідповідність кандидата критеріям доброчесності; 

- обговорення результатів виконання кандидатом ситуаційних завдань; 

- обговорення інших питань, пов’язаних з повноваженнями керівника новоутвореного органу. 

Співбесіда проходить у формі засідання конкурсної комісії. Співбесіда із кандидатом триває до 30 хвилин.

За наявності об’єктивних причин час, відведений на співбесіду, може бути збільшений процедурним рішенням конкурсної комісії.

Члени конкурсної комісії мають право ставити запитання кандидату, з яким проводять співбесіду, щодо його професійної компетентності, а також із приводу іншої інформації, яка міститься у матеріалах стосовно кандидата. 

Після завершення співбесіди члени конкурсної комісії без присутності кандидата, з яким проводилася співбесіда, обговорюють результати співбесіди. 

За результатами співбесіди конкурсна комісія на своєму засіданні здійснює відбір трьох кандидатів для подання на розгляд Прем’єр-міністру України. 

Відбір кандидатів здійснюється шляхом відкритого рейтингового голосування членів конкурсної комісії за умови отримання кандидатом не менш ніж п’яти голосів членів конкурсної комісії, які проголосували «за». 

У разі набрання однакової найбільшої кількості голосів чотирма і більше кандидатами (понад п’ять голосів) або ненабрання достатньої кількості голосів жодним із кандидатів конкурсна комісія на тому ж засіданні проводить додаткове обговорення та голосування щодо зазначених кандидатів. 

У протоколі засідання конкурсної комісії зазначається результат голосування по кожному з кандидатів.

Відразу після відбору кандидатів конкурсна комісія приймає рішення про подання пропозиції на розгляд Прем’єр-міністру України. Пропозиція підписується всіма членами конкурсної комісії, присутніми на засіданні, на якому було відібрано кандидатів. 

Пропозиція Прем’єр-міністру України письмово подається головою конкурсної комісії (або уповноваженим конкурсною комісією членом). 

Інформація про кандидатів, відібраних конкурсною комісією, оприлюднюється на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України. 

Далі визначатися буде  вже Денис Шмигаль, який і внесе одну обрану кандидатуру для призначення Кабінетом Міністрів України.

Кабінет Міністрів України повинен буде призначити  Директора Бюро економічної безпеки України протягом 10 днів з дня оголошення та розміщення конкурсною комісією результатів на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України.    

Раніше Денис Малюська пропонував Кабміну озброїти Бюро економічної безпеки.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде