Гетманцев хоче, щоб Нацбанк закуповував юридичні послуги без тендерів

15:11, 19 августа 2021
Гетманцев скаржиться, що тендери на закупівлю юридичних послуг є довготривалою процедурою, тому пропонує обходитися без них.
Гетманцев хоче, щоб Нацбанк закуповував юридичні послуги без тендерів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дія Закону України «Про публічні закупівлі» не буде поширюватися на юридичні послуги, закупівля яких здійснюється Національним банком України для представництва його інтересів в органах влади іноземних держав, а також ті, які пов’язані із захистом його прав та інтересів під час врегулювання спорів, розгляду в закордонних юрисдикційних органах справ, учасником яких є Національний банк України.

Про це йдеться в законопроекті № 5852 від 17.08.2021 «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України», автором якого є народний депутат України, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Ініціатор законопроекту скаржиться, що наявна на сьогодні процедура закупівель послуг є досить тривалою та такою, що створює певні перешкоди, зокрема, під час закупівлі юридичних послуг для представництва інтересів Національного банку, в тому числі в закордонних юрисдикційних органах.

Так, загальний строк здійснення закупівлі юридичних послуг з використанням процедури відкритих торгів з публікацією англійською мовою становитиме від 66 до 125 робочих днів. У середньому така процедура закупівлі проводиться за 3-4 місяці. При цьому існують ризики визнання торгів такими, що не відбулися, через малу кількість учасників та низьку якість підготовки тендерних пропозицій.

За словами депутата, усі ці обставини призводять до того, що Національний банк не може вчасно здійснити закупівлю відповідних юридичних послуг, що позначається на якості належного захисту його інтересів за кордоном. Тому з метою скорочення тривалості процедури закупівлі та нівелювання ризиків «зірваних» торгів пропонується вивести з-під дії закону про публічні закупівлі юридичні послуги, закупівля яких здійснюється Національним банком.

Раніше ми писали, що Верховній Раді запропонували розширити підвідомчість господарських судів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва