Рада знайшла ухвалений рік тому і не підписаний закон про заборону депутатам наймати родичів помічниками та уточнила його редакцію

12:51, 3 ноября 2021
Ухвалений рік тому закон про заборону депутатам наймати родичів у помічники нарешті знайшовся і таки буде направлений на підпис Президенту.
Рада знайшла ухвалений рік тому і не підписаний закон про заборону депутатам наймати родичів помічниками та уточнила його редакцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України проголосувала за уточнення редакції Закону, який був прийнятий рік тому, але так і не набрав чинності, оскільки його підпис Головою Верховної Ради та Президентом України був заблокований.

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб № 2203 від 03.10.2019 був ухвалений 17.09.2020 року.

Документ вносить зміни до законів «Про запобігання корупції», «Про статус народного депутата України», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим» та до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Основна його ідея в тому, аби близькі особи не ставали помічниками-консультантами депутатів всіх рівнів: і Верховної Ради, і місцевих рад, і Верховної Ради АР Крим.

02.10.2020 року Голові Верховної Ради були подані пропозиції щодо усунення в прийнятому законі неузгодженостей. На неузгодженості тоді звернув увагу комітет із питань антикорупційної політики. Тому голова ВР не зміг його підписати.

Апарат Верховної Ради мав підготувати питання про усунення неузгодженостей до розгляду у сесійній залі, але не зробив цього своєчасно і документ десь «гуляв» коридорами Верховної Ради більше року. Це дозволяло депутатам і до сьогодні мати помічниками дружин, чоловіків, братів, сестер та інших родичів. ЗМІ нарахували у Верховній Раді не менше 12 народних обранців, які мають таких помічників. Ще більше нардепів влаштовували своїх родичів помічниками до своїх колег.

Нарешті, через рік, закон знайшовся і питання було винесено на розгляд Верховної Ради.

Депутати проголосували за уточнення редакції документа і доручили голові Верховної Ради підписати його.

Також розповідалося, хто може потрапити на роботу в Бюро економічної безпеки та скільки там обіцяють платити.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва