В яких регіонах найкраще працевлаштовуються випускники вишів: деталі від МОН

08:28, 4 февраля 2022
Міністерство освіти і науки України проаналізувало ступінь зайнятості випускників-бюджетників.
В яких регіонах найкраще працевлаштовуються випускники вишів: деталі від МОН
Джерело фото: depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відсоток зайнятості серед випускників закладів вищої освіти (ЗВО) складає близько 59%. Відповідні дані були оголошені пресслужбою Міністерства освіти і науки України (МОН).

У МОН повідомили, що дані були отримані в результаті спільних напрацювань із Міністерством цифрової трансформації України та Пенсійним фондом.

Як відбувався моніторинг

Дослідження охопило осіб, які навчалися на бюджеті і закінчили навчання в період з 1 листопада 2017 до 30 жовтня 2018 року та не продовжили його за наступним рівнем освіти.

При дослідженні враховано роботу станом на 1 листопада 2021 року за наймом (за основним місцем роботи або сумісництвом), договором цивільно-правового характеру, а також ведення підприємницької діяльності, незалежної професійної діяльності або іншої задекларованої самозайнятості.

Який відсоток зайнятих осіб

У результаті моніторингу було встановлено, що відсоток зайнятості серед випускників ЗВО становить майже 59%. Для різних освітніх рівнів показник коливається від 50 (бакалавр) до 72 (спеціаліст) відсотків.

При цьому у період з 1 листопада 2017 до 30 жовтня 2018 року продовжили навчання для здобуття наступного рівня освіти або іншої спеціальності майже 63% молодших спеціалістів і понад 73% бакалаврів.

Найбільше зайнятих було серед медиків та представників пожежної безпеки. Найменше – морської справи та інформаційних технологій.

Що стосується регіонів, то найвищі показники мали представники півночі: Сумщини, Чернігівщини та Київщини, найгірші – Чернівеччини, Луганщини та Івано-Франківщини.

У пресслужбі МОН вже обіцяють, що дані показники врахують у цьому році при розподілі бюджетного фінансування між вишами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чому МОН не визнає результати виборів президента Києво-Могилянської академії. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду