Кабмін змінив індексацію пенсій з 1 березня: як зростуть виплати

14:05, 16 февраля 2022
Хто отримає збільшені пенсії.
Кабмін змінив індексацію пенсій з 1 березня: як зростуть виплати
Джерело фото: ukrinform.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

16 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році».

Відповідно з 1 березня на 14% буде проіндексована пенсія для більш ніж 10 мільйонів українців.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна на засіданні зазначила, що цим рішенням передбачається здійснити перерахунок пенсій із застосуванням збільшеного на 14% показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення пенсій.

«У результаті підвищення пенсії отримають більше ніж 10 мільйонів людей. З них 8 мільйонів отримають підвищені страхові пенсії, які призначені до 2019 року. Середній розмір підвищення складе близько 360 грн. При цьому найменший розмір підвищення складе 100 грн», - зазначила міністр.

Лазебна додала, що для людей з інвалідністю з числа потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС середній розмір підвищення пенсій складе близько 1100 грн.

«Вперше із застосуванням цього показника ми збільшуємо пенсії військовим. І середній розмір такого підвищення складе 705 гривень. Компенсаційні виплати для людей старше 75 років також підвищуються», - вказала міністр соціальної політики.

Відповідно, особи віком понад 80 років отримають 570 грн, а особи від 75 до 80 років - 456 гривень.

«Але сьогодні пенсії 1 мільйона людей згідно з законодавством не підпадають під індексацію, оскільки вони призначені протягом трьох останніх років. Для них ми пропонуємо встановити з 1 березня 2022 року щомісячну доплату 135 грн», - зазначила Марина Лазебна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін підвищив мінімальну пенсію з 1 березня. Хто отримає збільшені виплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде