Рада схвалила виділення 200 мільйонів євро позики на оновлення громадського транспорту

11:39, 17 февраля 2022
Період погашення позики – 22 роки
Рада схвалила виділення 200 мільйонів євро позики на оновлення громадського транспорту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила законопроєкт про ратифікацію фінансової угоди «Міський громадський транспорт України ІІ» між Україною та Європейським інвестиційним банком, що дозволить містам отримати 200 мільйонів євро позики на оновлення громадського транспорту. За відповідне рішення проголосували 298 народних депутатів.

Згідно з угодою, загальний обсяг кредиту для реалізації проекту «Міський громадський транспорт України ІІ»  становить 200 млн євро;

період погашення позики (включаючи пільговий період – 5 років) кредиту –22 роки. Сума першого траншу повинна становити щонайменше 1 мільйон євро, сума останнього траншу, що підлягає  виплаті, не перевищує 10% (десяти відсотків) кредиту;

ставка за позикою визначатиметься для кожного траншу окремо та включатиме ставку EURIBOR(усереднена відсоткова ставка за міжбанківськими кредитами, які надаються в євро) та спреду, що буде визначатися індивідуально. Станом на 17 лютого ставка EURIBOR становить від -0,29% до -0,56%. В разі прострочки ставка за кредитом збільшується на 2%.

Також встановлюються такі умови погашення кредиту: щопіврічно рівними частками від основної суми кредиту або фіксованими частинами від основної суми та відсотків.

Проєкт є продовженням реалізації спільного з ЄІБ та ЄБРР проєкту «Міський громадський транспорт України», який вже реалізується з травня 2017 року у містах України, а саме: м. Київ, Харків, Львів, Тернопіль, Луцьк, Суми, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв, Івано-Франківськ, Чернігів. Завдяки ньому, зокрема в столиці вдалося купити десятки одиниць громадського транспорту. Наприкінці 2021 року стало відомо про наміри столиці купити за кредитні кошти ЄБРР десятки вагонів метро.

Визначається, що на позику можуть претендувати  міста, населення яких перевищує 100 000 відповідно до останнього перепису.

Міський парк громадського транспорту загалом становить щонайменше 50 одиниць – разом узятих трамваїв, поїздів метро, тролейбусів та автобусів.

Пріоритетними є  міста, розташовані в регіоні Азовського моря.

Як писала «Судово-юридична газета» Київ у лідерах серед міст з найбільшими заторами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва