Раді пропонують дозволити слідчому отримати роздруківку дзвінків з мобільного без рішення суду

20:18, 21 февраля 2022
Профільний комітет парламенту підтримав законопроект.
Раді пропонують дозволити слідчому отримати роздруківку дзвінків з мобільного без рішення суду
Джерело фото: ukrpublic.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді 22 лютого схвалити законопроект за реєстраційним номером 6454-д «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо дотримання розумних строків кримінального провадження)» та дозволити стороні обвинувачення отримати роздруківку дзвінків з мобільного підозрюваного чи про сайти, які він відвідував без ухвали суду.

Вказаним законопроектом пропонується внести зміни до статті 159 Кримінального процесуального кодексу та встановити, що «тимчасовий доступ сторони обвинувачення до речей і документів, що не містять охоронюваної законом таємниці, а також до інформації у операторів та провайдерів телекомунікацій про зв’язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг та тривалості, маршрутів передавання без розкриття їх змісту, здійснюється на підставі вмотивованої постанови прокурора шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв’язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ надається на підставі вмотивованої постанови прокурора

Разом з тим тимчасовий доступ до охоронюваної законом інформації, як і раніше, передбачається здійснювати лише на підставі рішення суду. Наразі тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється  на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Як писала «Судово-юридична газета», обшук житла та офісу адвоката буде здійснюватися за новими правилами. Відповідний законопроект зареєстрували депутати від фракції «Слуга народу».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області