Нацбанк спростив надання благодійної допомоги біженцям

16:30, 11 марта 2022
Регулятор пришвидшив процес перерахування коштів.
Нацбанк спростив надання благодійної допомоги біженцям
Джерело фото: ukrinform.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк спростив купівлю військових облігацій та надання благодійної допомоги біженцям. Відповідне рішення закріплено постановою регулятора №47 від 11 березня.

Згідно до документу банки не здійснюють заходів із перевірки джерел походження коштів, передбачених Законом України “Про запобігання та протидію (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” та нормативно- правовими актами Національного банку України, у разі купівлі військових облігацій, що пришвидшує купівлю вказаних цінних паперів.

Також не проводиться перевірка коштів, які переказуються на потреби Збройних сил України.

Крім цього банки не перевіряють джерела походження коштів, які перераховуються для благодійної допомоги на поточний рахунок Міністерства соціальної політики України, відкритий в Національному банку України, для забезпечення підтримки найуразливіших категорій населення: задоволення продовольчих потреб, облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів, забезпечення населення товарами першої необхідності, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада тимчасово дозволила Національному банку напряму фінансувати витрати бюджету. Це передбачає можливість емісійного фінансування кошторису чи купівлю облігацій у портфель НБУ. В Нацбанку повідомили, що фінансуватимуть лише критичні видатки. 8 березня НБУ викупив урядові військові облігації на 20 мільярдів гривень

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду