Комітет рекомендує Раді на час воєнного стану запровадити 100% гарантування депозитів населення

13:22, 23 марта 2022
Сума відшкодування після війни зросте до 600 тисяч гривень.
Комітет рекомендує Раді на час воєнного стану запровадити 100% гарантування депозитів населення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді схвалити законопроєкт за реєстраційним номером 5542-1  про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб, який передбачає скасування держгарантій для внесків в «Ощадбанк» та тимчасові 100% гарантування вкладів на час воєнного стану Про це в Телеграм написав голова комітету з питань податкової та митої політики Данило Гетманцев.

Законопроєктом передбачається встановити на час дії воєнного стану гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі (без обмеження за сумою вкладу).

Крім цього збільшується сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами до 600 000 гривень з дня, наступного за днем завершення воєнного стану в Україні.

Водночас, в разі ухвалення ініціативи «Ощадбанк» приєднається до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином, в разі схвалення ініціативи, клієнтам держбанку як і інших фінансових установ буде відшкодовано не більше 600 тисяч гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Національний банк підтримав ініціативу про 100% гарантування вкладів населення.

До цього Президент України Володимир Зеленський доручив знайти можливість запровадження 100% банківських гарантій для населення.

«Я доручив знайти таку законодавчу можливість аби держава гарантувала 100% депозитів населення», - зазначається у зверненні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду