У НАЗК нагадали, що посадовці можуть не подавати декларацію до завершення війни

13:04, 28 марта 2022
Посадовці та депутати мають подати щорічну декларацію не пізніше ніж за три місяці по завершенню бойових дій
У НАЗК нагадали, що посадовці можуть не подавати декларацію до завершення війни
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна агенція з питань запобігання корупції нагадує, що до завершення бойових дій посадовці, депутати не зобов’язані подавати декларацію про доходи за 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба НАЗК

«У зв’язку з численними зверненнями Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) нагадує посадовцям — під час війни можна не подавати декларації й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті, - зазначається у повідомленні.

У НАЗК уточнили, що щорічну декларацію чиновники мають подати протягом 3 місяців після завершення війни

Крім цього зміщуються терміни подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані посадовця та відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті. Тепер їх так само потрібно буде подати протягом 3 місяців після закінчення війни.

В агенції також нагадали, якщо в публічного службовця через наслідки війни не буде фізичної можливості подати документи вчасно, то він звільняється від кримінальної та адміністративної відповідальності через неподання чи несвоєчасне подання.

Такі декларанти мають подати документи протягом одного місяця з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

Як відомо, державні службовці у мирний час мають подавати декларацію про ходи за минулий рік не пізніше 1 квітня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на початку березня Верховна Рада відтермінувала подання звітності підприємцями.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде